iPhone 13 yine Samsung imzası taşıyacak

iPhone 12 Pro ekran

Apple’a yakın kaynaklardan biri olan analist Ming Chi-Kuo iPhone 13 ile ilgili bazı söylemlerde bulundu. İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Apple iPhone X’ten bu yana çıkardığı modellerde OLED panellere yer veriyor. Cupertino merkezli şirket OLED paneller için farklı isimlerle iş birliği yapıyor olsa da asıl yüklenici konumunda Samsung yer alıyor.

Geçtiğimiz aylarda Apple’ın yeni dönemde OLED ekran için farklı adreslere yönelebileceğine dair bazı dedikodular çıkmıştı. Fakat görünen o ki Apple yetkilileri Güney Koreli teknoloji devinden vazgeçmeye henüz hazır değil.

iPhone 13 yine Samsung imzası taşıyacak

Hali hazırda dünyanın en büyük OLED ekran üreticisi pozisyonunda yer alan Samsung, Apple’ın gelecek nesil iPhone modellerinde de önemli bir role sahip olacak.

Apple’a yakınlığıyla tanınan ünlü analist Ming Chi-Kuo’nun açıklamasına göre yeni gelecek olan iPhone modellerinde LPTO AMOLED ekranlara yer verilecek. Apple bu ekranlar için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bir kez daha Samsung’un kapısını çalacak.

Geçtiğimiz yıl 5G’ye geçiş sürecinde ekran tarafında önemli yeniliklere imza atamayan Apple’ın yeni iPhone modeli ile ekran tarafında çok daha kaliteli işler sunacağı iddia ediliyor. Elbette bu şimdilik basit bir iddia.

Daha yeni iPhone modellerinin tanıtılmasına hayli uzun bir süre var. Dolayısıyla şimdiden bazı söylemlerde bulunmak çok da doğru olmayacaktır. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Türkiye’de üretilen Oppo A15s fiyatıyla dikkat çekiyor