Samsung Bixby hala tam anlamıyla hazır değil

Samsung’un Galaxy S8 ve S8+ ile birlikte tanıttığı yeni sesli asistanı Bixby hala tam anlamıyla hazır değil. İşte Samsung Bixby hakkındaki son gelişmeler.

Bilindiği üzere Samsung, Galaxy S8 ve S8+ için düzenlediği özel etkinlikte yeni sesli asistanı Bixby’ı da tanıtmıştı. Samsung Bixby, diğer sesli asistanlara nazaran daha yetenekli ve daha işlevsel bir yapıya sahipti. En azından Samsung’un etkinlik boyunca anlattıkları ve gösterdikleri, teknoloji tutkunlarına bu şekilde yansımıştı.

Galaxy S8 ve S8+ satışa sunulduktan kısa bir süre sonra aktifleştirilen Samsung Bixby, ilk etapta kullanıcıları pek de memnun edemedi. Zira Bixby’ın yalnızca iki dil desteğine sahip olması (İngilizce ve Korece) kullanıcıları büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı. Üstelik Bixby’ın Vision, Remind, Home ve Voice olarak tanımlanan 4 servisinin hala İngilizce’de tam olarak kullanılamıyor oluşu da kullanıcıları öfkelendirdi.

Aslına bakılırsa, Bixby’ın Korece sürümünde şu anda herhangi bir aksaklık bulunmuyor. Fakat Güney Koreli üretici, yeni sesli asistanını İngilizceye aktarmakta güçlük çekiyormuş. Bu konu hakkında Kore’de faaliyet gösteren The Korea Herald’a verilen röportajda, Bixby’ı farklı dillere uyarlamanın çok zor olduğu dile getirilmiş. Bu uyarlamanın büyük miktarda veri gerektirdiği ve bu veriyi toplamanın da uzun zaman aldığı belirtilmiş.

Öyle görünüyor ki Samsung Bixby için diğer dil seçeneklerinin tam anlamıyla kullanılabilir olması senelerce sürebilir. Zira daha İngilizce dil desteği bile tam randımanlı çalışmazken, Bixby’ı Türkçe kullanmak şimdilik hayal gibi görünüyor.