Xiaomi Mi Mix 2, Benchmark’ta göründü

xiaomi mi mix 2

Xiaomi’nin önümüzdeki dönemde tanıtmayı planladığı ince çerçeveli amiral gemisi modeli, Xiaomi Mi Mix 2 şimdi de Benchmark testinde ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki yükselen değeri Xiaomi, şu aralar yeni amiral gemisi modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Bir yandan Mi 6 modelini global pazarda daha fazla ülkede pazarlamaya çalışan Çinli üretici, diğer taraftan da Xiaomi Mi Mix 2 üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Çin’de satışa sunulan Mi Mix, ince çerçeveleri ve güçlü teknik özellikleri ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Xiaomi bu cihazını global pazara 7-8 ay gecikmeli olarak çıkartabilmişti. Aynı durumu Xiaomi Mi Mix 2 ile de yaşamak istemeyen Çinli üretici, bu sefer işi sıkı tutuyor.

Xiaomi Mi Mix 2 özellikleri hakkında şimdiye kadar bazı raporlar ve sızıntılarla karşılaşmıştık. Tüm bunların arından cihaz şimdi de Benchmark’ta ortaya çıktı. Benchmark sonuçlarına göre, Mi Mix 2 gücünü Snapdragon 835 yonga setinden alacak.

Sistemini 6GB RAM ile destekleyecek olan cihazın min. 128GB dahili depolama alanına sahip olması bekleniyor. 19MP’lik ana kameraya 13MP’lik ön kameranın eşlik ettiği cihaz, 2540×1440 piksel çözünürlüğünde 6.4 inçlik bir AMOLED ekranla gelecek.

4500 mAh gücünde ortalamanın üzerinde bir bataryadan beslenecek olan Mi Mix 2, kutudan ilk çıktığında Android 7.1.1 ile çalışacak. Cihazın yine ilk olarak Çin’de satışa sunulması bekleniyor.