Samsung Asya pazarı için harekete geçti

Samsung katlanabilir cihazları için S Pen yapacağını duyurdu

Yakın zamanda Asya pazarını Çinli üreticilere kaptıran Samsung bu pazardaki liderlik koltuğunu tekrardan geri almak için harekete geçti. İşte detaylar.

Samsung Asya pazarı için harekete geçti. Yıllardan beri akıllı telefon pazarının zirvesinde aynı isim bulunuyor. Samsung. İkinciler sıklıkla değişmiş olsa da Samsung zirveden hiçbir zaman inmedi. Belki yılın belli bölümlerinde farklı markalar zirveye çıkmış olabilir. Lakin yılın geneline baktığımızda, seneyi lider olarak kapatan, en çok telefon satan isim hep Samsung oldu.

Güney Koreli şirket yakın bir zamana kadar hem Avrupa, hem de Asya pazarında lider konumdaydı. Fakat Çinli üreticilerin global pazardaki gücünü arttırması, Samsung’un elini zayıflattı. Öncelikli olarak Hindistan pazarındaki liderliğini kaybeden Samsung, ardından da Asya pazarındaki gücünü yitirdi.

Samsung Asya pazarı için harekete geçti

Samsung Asya pazarı için harekete geçti

Asya pazarının öneminin farkında olan Çinli üretici bu pazardaki liderliği tekrardan elde edebilmek için kolları sıvadı. Sızdırılan son bilgilere göre Samsung giriş segmentindeki uygun fiyatlı modellerle Asya pazarına tekrardan hakim olmak istiyor.

Elbette bu çok da kolay olmayacaktır. Malum Çinli üreticiler fiyat / performans kalibresinde hayli iddialılar. Dolayısıyla Samsung’un rakiplerini geçebilmek için hem kaliteli, hem de oldukça ucuz cihazlar üretmesi gerekiyor. Bu durum tüketici olarak bizlerin işine gelecektir. Daha uygun fiyatlara daha kaliteli telefonlar almamız mümkün olacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Windows 11 güvenlik özelliği, PC’lerde oyun performansını etkileyebilir