Samsung 6G teknolojisi için kolları sıvadı

samsung

Teknoloji sektöründeki öncü isimlerden biri olan Samsung, 5G’yi bir kenara bırakıp 6G çalışmalarına başladı. Hala pek çok ülkede 5G bile yokken Güney Koreli teknoloji devinin 6G için çalışmalara başlaması soru işaretlerine neden oldu.

Samsung 6G teknolojisi için kolları sıvadı. Hali hazırda dünya 5G’ye bile tam olarak geçebilmiş değil. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede henüz 5G kullanıma sunulmadı. Fakat küresel teknoloji pazarının önde gelen isimleri şimdiden 6G tarafında çalışmalara başlamış durumda.

Samsung için zor zamanlar! %13 azalmaya gidilecek

Samsung Networks yöneticileri, sanal ortamda yapılan “Samsung Networks: Redefined” etkinliğinde 5G vizyonunun yanı sıra geliştirdiği yazılım ve yonga setleriyle desteklediği 5G teknolojisindeki en son gelişmeleri aktardı. Henüz 4G kullanılmaya başlanmadan önce 5G için araştırma ve geliştirme çalışmalarına öncülük eden Samsung, etkinlikte 6G için yaptığı testi de açıkladı. 140Ghz frekansa ve 2Ghz bant genişliğine sahip 6G sisteminde yapılan testlerde 15 metrelik bir mesafede 6,2 Gbps hıza ulaşıldı.

samsung

Samsung 6G teknolojisi için kolları sıvadı

Samsung Networks ekibinin Samsung’un 5G alanında kaydettiği başarıları ve ağ dönüşümüne yön veren yeni çözümlerini anlattığı “Samsung Networks: Redefined” sanal etkinliğinde, Samsung Electronics 5G vizyonunun yanı sıra en son ağ inovasyonları da paylaşıldı.

Samsung

Etkinlikte Samsung Networks, dünyanın birçok yerinde 5G için kullanılabilir 4 milyondan fazla radyo dağıtımı da dâhil küresel çapta yaşanan önemli gelişmeleri de aktardı. Samsung etkinlikte, yeni nesil ağları yaygınlaştırmak için sanallaştırmayı nasıl geliştirdiğini ve radyoları şirketin geliştirdiği en yeni yonga setlerine nasıl entegre edip 5G radyo inovasyonuna öncülük ettiğini ortaya koydu.

YouTube kullanıcılarına yorumlarda yenilik sundu