5G ve 6G teknolojilerinde devrim yaşandı

5g 1

Herkesin büyük bir merakla beklediği 5G ve 6G teknolojilerinde şu sıralar çok önemli gelişmeler yaşanıyor. 5G ile 6G anteni testlerinde ortaya çıkan sonuçlara göre, bu teknolojileri yakında kullanmaya başlayabiliriz.

Güncel olarak isminin sıklıkla geçtiği 5G sistemlerinde en büyük sorunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz antenler. Antenler arasındaki mesafe arttıkça 5G bağlantı hızı da aynı oranda düşüyor. Aynı problem 6G sistemleri için de geçerli. Bu nedenle hem bilim insanları hem de Ar-Ge personelleri bu sistemlerin geliştirilmesi için uğraşıyor.

5G ve 6G teknolojilerinde yeni sistemler deneniyor

Yüksek hızlı bağlantı teknolojileri sayesinde çok kısa bir süre içerisinde dosya veya film indirmek mümkün. Ancak bu hızın sağlanabilmesi için öncelikli olarak antenlerin uzak mesafelerde de çalışması ve başarılı bir şekilde bağlantı kurabilmesi gerekiyor.

5G ve 6G teknolojileri

Eindhoven Teknoloji Üniversitesi (TU/e) tarafından geliştirilen yeni anten sayesinde, uzak mesafelerde bile bağlantı sağlamak mümkün oluyor. Böylece bu teknolojiler ile ilgili en büyük problemlerden birisi de ortadan kalkmış oluyor. 5G’nin ticari olarak çıkışının 2020 yıllarına denk gelmesi bekleniyor. Ancak geriye kalan çok kısa süre içerisinde 5G ve 6G bağlantıları güçlendirilemezse tarih uzayabilir.

80 GHz gibi yüksek boyutlarda frekansların kullanılacağı bu yeni sistem, şu an için ticari olarak kullanıma hazır değil. İlk etapta düşük hızlar denenecek ve hemen sonrasında kademe kademe yüksek hızlara geçilecek. Sizce bu gelişme ile birlikte 5G ve 6G bağlantılarında önemli bir ilerleme ortaya çıkacak mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Nova 6 5G sızdı! İşte özellikleri!