Oyun sektörü EA yüzünden karışabilir

ea sports f2

Oyun dünyasının en köklü ve en büyük isimlerinden biri olan Electronic Arts, yakın zamanda bir satın alım haberiyle gündem olabilir.

Oyun sektörü EA yüzünden karışabilir. Merkezi Redwood, Kaliforniya’da bulunan Electronic Arts Inc. (EA), 2020 verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da kar ve piyasa değeri bakımından en büyük ikinci oyun şirketi konumundaydı. Geçtiğimiz yılı iyi bir şekilde geçiren ve bu yıla da gayet güzel bir başlangıç yapan EA’in bu konumunu koruduğunu söyleyebiliriz.

Oyun sektörü

İşte böylesine değerli ve büyük bir şirket olan EA, son birkaç gündür satın alım söylentileriyle haber olmaya başladı. Özellikle Microsoft’un Bethesda’yı satın almasıyla başlayan bu söylentilerin kaynağında, EA’in daha büyük bir şirket çatısı altında yer alma isteği gösteriliyor.

Oyun sektörü

Oyun sektörü EA yüzünden karışabilir

Ünlü oyun şirketinin henüz kime daha yakın olduğu konusunda net bir bilgi bulunmazken, şirketin Amazon, Disney ve Apple ile dirsek teması halinde olduğu konuşuluyor. Kimi kaynaklarda EA’ye talip isimler arasında Microsoft’un da bulunduğu iddia edilse de, Amerikalı teknoloji devinin yakın zamanda yaptığı Bethesda alımı ile oldukça büyük bir mali yükün altına girmiş olması bu ihtimali bir hayli zayıflatıyor.

Oyun sektörü

Satın alım koşullarına ilişkin tek bir şartı bulunan Electronic Arts, CEO koltuğunda oturan Andrew Wilson’un görevine devam etmesini olmazsa olmaz şart olarak sunuyor. Bünyesinde FIFA serisi ve Battlefield markası gibi oldukça önemli yapımları bulunduran EA’in geleceğinin nasıl şekilleneceği şimdiden merak konusu oldu.

Terra Luna’nın yaratıcısı hapis cezası alabilir