Samsung 2022’de gelir kaybı yaşadı

samsung

Güney Koreli teknoloji devi Samsung 2022 yılında gelirlerinde ciddi bir kayıp bildirdi. İşte tüm detaylar.

Samsung, esas olarak şirketin ana gelir kaynağı olan çiplerine ve akıllı telefonlarına olan zayıf talep nedeniyle 2022 karında keskin bir düşüş olduğunu açıkladı. Koreli teknoloji devi, en son kazanç raporunda şirket için yeni bir rekor olan 302,23 trilyon KRW (245,4 milyar ABD Doları) yıllık gelir bildirdi. Ancak aynı zamanda 2022’nin tamamı için bir önceki yıla göre 8,5 trilyon KRW (6,9 milyar ABD Doları) düşüşle 43,38 trilyon KRW (35 milyar ABD Doları) işletme karı bildirdi.

Şirket, “Küresel ekonomik yavaşlamanın ortasında zayıf talep nedeniyle iş ortamı dördüncü çeyrekte önemli ölçüde kötüleşti” dedi. Teknoloji devi , müşteri ve uygulama çeşitlendirmesi nedeniyle kârında artış bildirirken, yarı iletken işi bir bütün olarak kötü performans gösterdi. Müşteriler ekonomik belirsizlikler karşısında stoklarını ayarlayıp azalttıklarından, genel olarak çiplerine yönelik zayıf bir talep vardı. Çip fiyatları da büyük olasılıkla satılmayan envanterdeki fazlalık nedeniyle düştü ve şirketin bu yılki kazancındaki düşüşe katkıda bulundu.

samsung

2022’nin dördüncü çeyreğinde, Samsung’un yarı iletken işletmesi 20,07 trilyon KRW (16,3 milyar ABD Doları) konsolide gelir elde etti, ancak işletme karı yalnızca 0,27 trilyon KRW (219 milyon ABD Doları) oldu. Şirket, “kalıcı makroekonomik koşullar nedeniyle” 2023’te kitlesel pazar akıllı telefonlarına olan talebin daha da zayıflamasını bekliyor. Ancak aynı zamanda birinci sınıf cihazlara olan talebin sağlam kalmasını beklediği için, “premium amiral gemisi premium ürünlerinin rekabet gücünü” güçlendirme sözü veriyor.

Paycell, Alternatif SuperApp ile ortaklık anlaşması imzaladı