Samsung 1.2 Gbps Destekli LTE Modemini Duyurdu

8895

Dünyanın sayılı mobil modem üreticilerinden Samsung, yeni 1.2 gbps hıza ulaşabilen mobil modemini tanıttı. Güncellenen model, Qualcomm ile rekabete giriyor.

Geçtiğimiz mart ayında Samsung, 1 Gbps hıza ulaşabilen modeme sahip Qualcomm’un Snapdragon 835 çipsetine karşı kendi Exynos 8895 işlemcisini piyasaya sürmüştü. Firma, bu alanda rekabeti sürdürmek adına 8895’in modemini yeniledi.

Carrier Aggregation (Şebeke Birleştirme)

Şebeke bileştirme, özellikle LTE Cat 4 ve sonrası modemlerde daha popüler hala geldi. Özellik sayesinde birden çok radyo frekansı birleştirilerek kullanılabiliyor. Bu sayede hem hız, hem de kapasite artarak kullanıcılara daha verimli bir kullanım sunulmuş oluyor. Mamafih, bu sadece hız kapasitesindeki artışa değil, verimlilik artışına da işaret ediyor. Baz istasyonundan gelen tek radyo frekansını kullandığımız takdirde, mevcut radyo frekansının yetenekleri ve çevre koşulları doğrultusunda ancak standart hızları kullanma imkanı bulabiliyoruz.

1.2 Gpbs’e Kadar İndirme Hızı

Samsung’un yeni modemi, son nesil Carrier Aggregation ve Cat 18 teknolojilerinden faydalanmakla birlikte şu tarih itibariyle dünyanın en yüksek hıza çıkabilme kapasitesine sahip mobil modemi unvanını da almış durumda. Samsung, ilerleyen dönemde modemini üst seviye Exynos işlemci kullanan telefonlarda kullanacaktır.

Japonya’da Testleri Yapıldı

Güney Koreli firma, Japon telekomünikasyon firması Anritsu ise ortak çalışarak testleri gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Yapılan teorik ölçümlere göre, indirme hızlarında %20 gibi bir artış söz konusu. Samsung, LTE modemin çok daha istikrarlı olduğunun altını çiziyor.

Note 8’e Yetişmeyecek

Şirket modemini yıl sonunda seri üretime geçirecek ve parçaları çoktan tedarik edilmeye başlanmış Note 8 için bu oldukça geç. 23 Ağustos’ta lanse edilecek olan amiral gemisinin Cat 18 seviyesi bir LTE modem kullanıp kullanmayacağı şu an için bilinmiyor.