LG V30’un Yeni Görüntüleri Sızdırıldı

v30

LG’nin 31 Ağustos’ta IFA’da Tanıtacağı LG V30’un yeni görüntüleri basına sızdırıldı. Akıllı telefonun bilmediğimiz bir özelliği kalmadı.

LG, uzun sürenin ardından yeni bir amiral gemisini tanıtmaya hazırlanıyor. Son dönemde derin bir sessizliğe bürünen şirket, V30 ile sahaya sağlam bir geri dönüş yapmak istiyor. Daha önce defalarca sızdırılan modelin bu kez kullanım kılavuzu içerisindeki örnek çizimleri ortaya çıktı.

LG G6’ya Çok Benziyor

@OnLeaks modelin kılavuzu içerisindeki çizimi yayınladı, fakat kılavuzu hiç göstermedi. Çizimler ve daha önce ortaya çıkan özellikler de bize gösteriyor ki LG V30 fazlasyıla selefine benziyor olacak. Beklentilere göre model 2:1 oranlı yeni ekran kullanarak modaya da ayak uyduracak. Arka kısımında bulunacak olan daha büyük ve geliştirilmiş parmak izi okuyucusunun yanında f/1.6 diyafram açıklığı bulunan kameraya sahip olacak ki; bu da cihaza çok gelişmiş bir düşük ışık performansı sunacak.

Diyafram Açıklığı Nedir?

Diyafram açıklığı “f” denen değerle ölçülür ve sayı aşağı doğru indikçe açıklık artar. LG, önceki nesilde f/1.7 açıklıklı diyafram kullanmıştı. Ayrıca cihazın rakiplerinden Galaxy S8 ve HTC U11 de f/1.7‘li kamera kullanıyorlar.

Diyafram açıklığı arttıkça sensöre düşen ışık miktarı artar ve bu sayede ISO’ya(ışık hassasiyeti, daha aydınlık fotoğraf çeker ama kirlenme artar) daha az ihtiyaç duyulur. Ayrıca düşük diyafram akıllı telefonların genelde yazılımsal veya ikinci kamerayla yaptığı bokeh efektinin de orijinalidir. Bu yüzden manzara fotoğraflarında bu değerin düşük değil yüksek olması istenir fakat akıllı telefon gibi cihazlarda düşük olması büyük avantaj olarak kabul edilir. Ayrıca fotoğraf makinelerinden objektifin verdiği ölçüde bu değer değiştirilebilir, telefonlarda ise diyafram bıçağı olmadığı için değer sabit kalır.

Özellikleri İlgi Çekici

LG modelde birtakım geri adımlara da imza attı. Bugüne kadar ortaya çıkan tüm bilgiler cihazda ikinci ekrandan vazgeçileceğini gösteriyor. Ayrıca cihaz yeni moda 2:1 oranlı ekranını 6 inç büyüklüğü ve Full Vision OLED ekranıyla birlikte sunacak. Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM, çift kamera, Android 7.1 Nougat işletim sistemi gibi özellikleri bünyesinde bulundurması beklenen telefonun çıkış tarihi ise IFA ile aynı; yani 31 Ağustos.