Almanya’dan Google’a Sert Tepki!

Almanyadan Googlea Sert Tepki

Fransa tarafından arama motoru devi Google’a karşı açılan davadan sonra Almanya’dan da gizlilik konusunda sert tepki geldi.

Hamburg Data Protection Authority (Hamburg Veri Gizleme Kurumu), Google’ı Almanya’daki kanunlara uymadığı gerekçesiyle uyardığı ortaya çıktı.

Almanya'dan Google'a Sert Tepki!

Arama motoru devine karşı Fransa’nın kazandığı zaferden sonra Almanya’dan da gizlilik kurallarına uymadığı için sert tepkiler gelmeye başladı. Arama motoru devi Google’ı yerel gizlilik yasalarına uymamakla suçlayan kurum, Almanya’ya ait Telemedya ve Federal Veri Gizliliği kanununun ihlal edildiğini belirtti.

Hem mobil hem de web üzerinden Google’ın, YouTube, Google Maps ve Gmail servisleri aracılığıyla kullanıcıların yer, sosyal ve finansal durumu, cinsel tercihleri ve evlilik durumları gibi gizli kalması gereken bilgilerin elde edilebildiğini belirten kurum, bu durumun bir an önce düzeltilmesini istedi.

Hatırlatmakta fayda var; Fransa tarafından arama motoru devine açılan davada aynı konulardan dolayı Google 200.000 dolarlık cezaya mahkum edilmişti.

Bir süre önce de Avrupa Adalet Komisyonu tarafından Unutulma Hakkı ile adlandırılan yasa çıkarılmış ve Google’ın kişisel verilerin silinmesi konusunda bireysel başvuruları da kabul etmeye başlamıştı.

Samsung’dan Galaxy Note 4 Açıklaması!