Rusya Ukrayna’nın Starlink’e erişimini istediği zaman engelleyebilir

Rusya Ukrayna'nın Starlink'e erişimini istediği zaman engelleyebilir

Rusya Ukrayna’nın Starlink erişimini istediği zaman engelleyebilecek. İşte tüm detaylar.

Rusya’nın, Ukrayna’nın Starlink hizmetini devre dışı bırakmanın yeni ve daha etkili yollarını bulduğu bildirildi. New York Times Cuma günü yaptığı açıklamada, artan müdahalenin kritik anlarda iletişimi kesintiye uğrattığını ve “Ukrayna için büyük bir tehdit” oluşturduğunu ve ülkeyi iki yılı aşkın bir süredir savaşa sürüklediğini söyledi. Rusya’nın Elon Musk’un uydu internet terminallerini nasıl engellediği ise belli değil. New York Times, Rusya’nın iletişimi engelleme yeteneğinin Ukrayna’nın iletişim kurma, istihbarat toplama ve insansız hava aracı saldırıları düzenleme yeteneğini ortadan kaldırdığını söyledi. Ukraynalı askerler gazeteye, Starlink hizmetindeki kesintilerin hızlı iletişim kurma becerilerini engellediğini, gelen veya devam eden Rus manevraları veya saldırıları hakkında bilgi paylaşmalarına engel olduğunu da bildirdi.

Rusya Ukrayna'nın Starlink'e erişimini istediği zaman engelleyebilir

Olayın özellikle Ukrayna’nın kuzey cephesinde tekrarlandığı ve çoğu zaman Rusya’nın ilerleyişleriyle aynı zamana denk geldiği bildirildi. Yeni kesintiler, ülkenin Starlink aktivitelerini ilk kez bu kadar geniş ve sık bir şekilde kesintiye uğratması anlamına geliyor. Devam ederse, Ukrayna’nın SpaceX’in internet teknolojisine bağımlılığını vurgulayarak “çatışmada taktiksel bir değişime işaret edebilir”.

Ülke, savaş başladığından beri Ukrayna’nın iletişimini kesmeye çalıştı ancak Starlink hizmetinin bunlara karşı oldukça iyi dayandığı bildirildi. Ancak şimdi bir şeyler değişti. Ukrayna’nın dijital bakanı Mykhailo Federov bu hafta The New York Times’a, ülkenin son zamanlardaki sinyal bozucularının “yeni ve daha ileri teknoloji” kullanıyor gibi göründüğünü söyledi.

Türkiye Elektrikli Otomobil Satışlarında Rekor Kırdı: Avrupa İkincisi Oldu