Rus Hackerlar Microsoft’un ‘üst düzey yöneticilerinin’ e-postalarına erişti

Microsoft'un oyun geliri yüzde 49 arttı

Rus hackerlar şaşırtıcı bir eyleme imza att. İşte tüm detaylar.

Şirketin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, bir Rus istihbarat teşkilatına bağlı bir bilgisayar korsanlığı grubu, birçok üst düzey Microsoft yöneticisinin ve diğer çalışanlarının e-postalarına erişti. Microsoft, saldırıyı 12 Ocak’ta tespit ettiğini ve sorumlunun Midnight Blizzard veya Nobelium olarak bilinen bir bilgisayar korsanlığı grubunun olduğunu belirlediğini söyledi. Bu, 2020 SolarWinds siber saldırısının arkasındaki grupla aynı. Microsoft ve ABD siber güvenlik yetkilileri Nobelium’un Rusya Dış İstihbarat Servisi’nin (SVR) bir parçası olduğunu söyledi.

Rus Hackerlar Microsoft'un 'üst düzey yöneticilerinin' e-postalarına erişti

“Kasım 2023’ün sonlarından itibaren tehdit faktörü, eski üretim dışı test hesabını ele geçirmek için parola sprey saldırısı kullandı. Ardından hesabın izinlerini, üyeler de dahil olmak üzere Microsoft kurumsal e-posta hesaplarının çok küçük bir yüzdesine erişmek için kullandı. Şirket bir blog yazısında, üst düzey liderlik ekibimizin ve siber güvenlik, hukuk ve diğer fonksiyonlarımızdaki çalışanlarımızın bazı e-postaları ve ekteki belgeleri sızdırdığını yazdı. Şirket, “üst düzey liderliğinin” hangi üyelerinin hedef alındığını belirtmedi. Şirket yetkilileri şu ana kadar “müşteri ortamlarına, üretim sistemlerine, kaynak koduna veya AI sistemlerine” erişildiğine dair hiçbir kanıta sahip değil.

Şirket, saldırının “Microsoft ürünleri veya hizmetlerindeki bir güvenlik açığının sonucu olmadığını” söylese de, “Microsoft’a ait eski sistemlerin ve dahili iş süreçlerinin” güvenliğini “hemen” iyileştirmek için adımlar atıyor.

Chery TIGGO 8 PRO 2023 Yılında D-SUV Segmentinin Açık Ara Lideri!