Yılda 125 saat elektrikli süpürge kullanıyoruz

philips 2

Philips’in Türkiye genelinde yaptığı araştırmaya göre, evini süpürmeye yılda 125 saat ayıran Türk tüketicisi enerji verimliliği sağlayan ve çevreye duyarlı süpürgeleri tercih ediyor.

 Philips, Türkiye’de elektrik süpürgesi kullanım alışkanlıklarını ortaya koymak üzere bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma için Philips, 12 ilde 18 yaş ve üzeri, evdeki küçük ev aletlerinin alımı ile ilgili konularda karar verici konumundaki kişilerle görüştü.

Araştırmaya göre, yer süpürmek tercih edilen ev işleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Türk tüketicisi haftada ortalama 2,4 saatini elektrikli süpürge ile ev süpürmeye ayırıyor ve ortalama 4,6 yılda bir süpürgesini yeniliyor.

philips

Elektrikli süpürge satın alırken emiş gücüne (%47), markasına (%31) ve fiyatına (%22) bakıyor. Kadınlar için emiş gücü, erkekler içinse marka önemli diyen tüketicilerden mevcut elektrikli süpürgesinin watt’ını bilenlerin oranı %57.

Tüketicilerde yüksek watt yüksek emiş gücü olarak algılanıyor. Oysa bu yanlış bir algı… Bir ürünün yüksek watta sahip olması aslında onun yüksek temizlik performansı gösterdiği anlamına gelmiyor. Emiş gücünün yüksek olmasını sağlayan başlık ve filtreleme sistemleri gibi faktörler de bulunuyor. Araştırma da bu durumu doğrular nitelikte çünkü mevcutta sahip olunan süpürgelerin ortalama 2000 Watt olduğu görülüyor.

Satın alma sırasında beyaz eşyadan (çamaşır makinesi, buzdolabı ve bulaşık makinesi -%78-80) sonra en çok elektrikli süpürgenin (%71) enerji tüketimine dikkat ediliyor.

Türkiye’de yılda 3,5 milyon adet elektrikli süpürge satılıyor

Büyüklüğü 1 milyar TL olan pazarda yılda 3,5 milyon adet elektrikli süpürge satışı gerçekleşiyor. 27’den fazla markanın yer aldığı pazar, küçük ev aletleri pazarının yüzde 38’ini oluşturuyor. Süpürge üretiminde 43 yıllık deneyime sahip Philips ise Türkiye pazarında cirosal bazda lider olarak konumlanıyor. Patentli teknolojiler, yüksek verimli motor ve üstün süpürge başlıkları Philips elektrikli süpürgelerin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Telefon Kamerasıyla Çekilmiş 10 Harika Fotoğraf