Risen 3 Çıktı ve Sistem Gereksinimleri Belli Oldu!

risen 3

Piranha Bytes ve Deep Silver ortaklığının en büyük başarısı, aksiyon-RPG türünün en iyi yapımlarından Risen serisi nihayet serinin üçüncü halkasıyla taçlandırıldı. Üstelik görünüşe göre, Risen 3, sistem gereksinimleri açısından da mütevazi.

Risen 3, 12 Ağustos 2014 itibariyle, PC platformu için tüm dünyada piyasaya sunuldu.

Ancak ne yazık ki başarılı bir oyun kabul edilse de; Gamespot, IGN, Eurogamer, Gamerankings gibi otoriteler, Risen 3’ü öncü iki yapım kadar iyi bulmadı. 9.2 ve 8.8’lik öncü oyun performanslarının aksine Risen 3: The Titan Lords, 10 üzerinden 7 puan alabildi.

Bu nispi başarısızlıktaki en büyük sebep, Risen 3: The Titan Lords’ta kullanılan pek çok mekanın Risen 2’den alınması ve birkaç yeni kaplama yeniymiş gibi lanse edilmesi. Buna ek olarak, oynanabilirlik ve klişe öykü de eleştiri oklarına hedef oldu.

risen 3

Risen 3’ün her zamanki gibi en güçlü yönü ise karakter gelişimi. Kullanıcılar, karakterlerini geliştirmek için, saatlerce büyü, savaşçılık hatta hırsızlık yaparak öğretmenden öğretmene gezinmek zorundalar. Böylece karakter gelişimi, gerçekçi bir platforma oturuyor ve keyif faktörü artıyor.

Yapım profesyonel ses ve grafik motoru ile devasa dünyası ile de övgü dolu eleştirilere hak kazanıyor.

Risen 3’ün sistem gereksinimleri ise son derece mütevazı. Titan Lords; çift çekirdekli Intel E2180 2.0GHz işlemci ya da Athlon 64 X2 4200+ çift çekirdekli işlemci , 2 GB RAM, GeForce GT 240 veya Radeon HD 3850 grafik yongası, 7 GB saklama alanı talep ediyor.

Sony PlayStation 4’den Bir Büyük Başarı Daha