Rise of The Tomb Raider, Xbox One X için geliyor

Rise of the Tomb Raider 9

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Microsoft’un en güçlü oyun konsolu Xbox One X için hazırlıklar sürüyor. Rise of The Tomb Raider, Xbox One X için geliyor.

Geçtiğimiz aylarda Microsoft’un son oyun konsolu Xbox One X tanıtılmıştı. Teknik özellikleri ile göz kamaştıran konsol, henüz piyasaya çıkmadı. Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de 7 Kasım 2017′de satışa sunulması beklenen konsol için ilk büyük desteklerden biri Rise of The Tomb Raider oyunundan geldi. Yenilenen Rise of The Tomb Raider, Xbox One X için geliyor.

Rise of The Tomb Raider, orijinal olarak Crystal Dynamics ve Eidos Montréal tarafından geliştirilmişti. Oyunun Xbox One X için geliştirme aşamasını Nixxes Software üstlendi. Oyunun, şimdiye kadar ki en güçlü Xbox konsolu olan Xbox One X‘in grafiksel gücünü yansıtması için geliştirildiğini belirtelim. Yani bu sürümde orijinal sürümünden farklı içerikler görmeyeceğiz.

Rise of The Tomb Raider’ın Xbox One X için hazırlanan sürümünde grafiksel iyileştirmeler ön planda tutuldu. Zaten iyi bir grafik kalitesine sahip olan oyun, Xbox One X için 4K çözünürlük, daha yüksek kare hızı ve HDR teknolojilerine kavuştu. Kaplama, gölge ve Anti aliasing öğelerinin de geliştirildiği oyunun seslerinde 3D Dolby Audio kullanıldı. Yapılan grafiksel iyileştirmeleri aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Rise of The Tomb Raider, Xbox One X için konsolun çıkış tarihi olan 7 Kasım 2017′de raflardaki yerini alacak. Bu arada Xbox One konsollarında bu oyuna sahip olanlar, bu özelliklere bir güncelleme ile ücretsiz olarak sahip olacak.