Ripple, USDT Ve USDC İle Rekabet Edecek

ripple

Ripple, Amerikan doları destekli bir stablecoin çıkartarak önümüzdeki beş yıl içinde Circle ve Tether ile pazar payı için rekabet etmeyi hedefliyor.

Ripple, USDT Ve USDC İle Rekabet Edecek Stablecoin, başlangıçta XRP Ledger ve Ethereum blockchain’inde yayınlanacak. Ripple’ın CTO’su David Schwartz, stablecoin ekosisteminin daha çeşitli, sağlam olabileceğine inanıyor ve 2028 yılına kadar pazarın 2 trilyon dolara ulaşacağını öngörüyor.

Stablecoin, 1:1 oranında Amerikan dolarına sabitlenecek ve ABD doları mevduatları, kısa vadeli hükümet hazineleri ile desteklenecek. Ripple, pazar payı kazanmayı ve diğer stablecoinlerle, özellikle USDC ile şeffaflık ve uyumluluk odaklı bir yaklaşımla rekabet etmeyi amaçlıyor.

ripple

ABD’li PayPal müşterileri, uluslararası ödemeler için stablecoin kullanabilecek

Silikon Vadisi merkezli ödeme devi PayPal, PYUSD adlı stablecoin’inin kullanımını genişletmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Şirket, ABD’deki müşterilerinin, Xoom adlı sınır ötesi ödeme hizmeti aracılığıyla, PYUSD’yi USD’ye dönüştürüp yaklaşık 160 ülkedeki alıcılara işlem ücreti ödemeden para transferi yapabileceklerini duyurdu.

PayPal, daha maliyet etkin uluslararası para transfer yöntemlerine olan talebin artacağına inanıyor ve bu girişimiyle stablecoin’inin kullanımını artırırken dijital varlıklar alanında güvenilir bir kurum olarak konumunu pekiştirmeyi hedefliyor.

PayPal, stablecoin’i piyasaya sürerken, dünyanın kripto paraların daha fazla kullanımına doğru kaydığını belirtmişti. PayPal’ın blok zinciri, kripto para ve dijital para grubunun kıdemli başkan yardımcısı Jose Fernandez da Ponte, bu hamlenin kripto para birimlerinin ana akım benimsemesini teşvik etme hedefleri doğrultusunda olduğunu ifade etti.

  

Bitcoin spot borsa yatırım fonlarının büyük ilgi görmesi, piyasalarda Bitcoin arzında kıtlıklar yaratmaya başladı

ABD’deki büyük madencilik şirketlerinden Hut 8’e göre, bu kıtlık nedeniyle bazı büyük bankalar doğrudan madenciden Bitcoin satın almak için iletişime geçti.

Şirketin CEO’su Asher Genoot, ETF’lerin piyasaya sürülmesiyle 211,000’den fazla Bitcoin’in hızla ETF ihraççıları tarafından emildiğini ve hisselere dönüştürüldüğünü belirtti. Bu durum, merkezi borsalardaki Bitcoin arzını düşürdü ve bankaların madencilik firmalarına yönelmesine sebep oldu.

Hut 8, sahip olduğu 600 milyon dolarlık Bitcoin ile dördüncü en büyük halka açık Bitcoin sahibi konumunda. Yaklaşan Bitcoin yarılanması da günlük üretilen Bitcoin miktarını 900’den 450’ye indirecek ve mevcut arz talep dengesini etkileyerek Bitcoin fiyatının daha da arttırabilecek.

Motobike İstanbul 2024’te Harika Modeller görücüye çıktı!