Galaxy Tab S10 serisi sadece iki modelle gelebilir

Galaxy Tab S10 serisi

Samsung’un amiral gemisi tablet serisini yeniden yapılandıracağı ve Galaxy Tab S10 serisini yalnızca iki versiyonla, Plus ve Ultra, sunacağı bildiriliyor.

Galaxy Tab S10 serisi özellikle iPad’lerle rekabet etmeye odaklanıyor. Pazar araştırma firması Canalys’in raporuna göre, Samsung ABD’nin en büyük ikinci tablet üreticisi konumunda. Ancak, Apple’ın pazar payına kıyasla Samsung’un pazar payı oldukça düşük. Galaxy Tab S10 Plus’ı temel model olarak konumlandırma kararı, daha yetenekli cihazlar sunarak Apple’ın en son cihazlarıyla etkili bir şekilde rekabet etmeyi amaçlıyor olabilir.

Galaxy Tab S10 serisi

Bu haber Kore platformu Naver’dan geliyor. Kaynağa göre, Galaxy Tab S10 serisi, yakın zamanda OLED ekranla piyasaya sürülen Apple iPad’in doğrudan rakibi olacak. Raporda ayrıca Samsung’un yeni amiral gemisi tabletlerinin “bu yılın ikinci yarısında” piyasaya sürülebileceği belirtiliyor. Samsung’un bu aydan itibaren Galaxy Tab S10 Plus ve Ultra’nın seri üretimine başlaması bekleniyor.

Şirket, 2022’de tanıtılan Galaxy Tab S8 serisiyle birlikte üç model piyasaya sürüyordu. Tab S7 serisi ise esas olarak iki farklı modelde geliyordu: Galaxy Tab S7 ve Tab S7 Plus. Geçen yılki Tab S9 serisi, temel, artı ve ultra modelleri ile üç farklı boyutta sunulmuştu: 11 inç, 12.4 inç ve 14.6 inç. Samsung’un Tab S10 serisinde daha da büyük boyutları tercih edebileceği söyleniyor.

Apple, geçen mayıs ayında OLED ekranlı 11 inç ve 13 inç iPad Pro modellerini piyasaya sürdü ve bu, bir iPad’in OLED ile donatıldığı ilk seferdi. Buna karşılık, Samsung 2014’ten beri üst düzey tabletlerinde OLED paneller kullanıyor. Gelen bilgilerde, Samsung’un en son 11 inç ve 13 inç iPad Pro modelleriyle rekabet etmek için Plus modeli için 12+ inç AMOLED panel seçebileceği iddia ediliyor.

OPPO Find X8 özellikleri ortaya çıktı