Riot Games artık raporlanan oyuncuların seslerini kaydedip dinleyecek

Riot Games artık raporlanan oyuncuların seslerini kaydedip dinleyecek

Riot Games, Valorant’taki negatif içeriklerle mücadele etmek için daha fazlasını yapmayı planlıyor. Şirket, oyun içi sesli sohbetleri kaydetmesine izin vermek için gizlilik politikasını güncelliyor.

Riot, bir kaydı yalnızca raporlandıktan sonra dinleyeceğini ve gözden geçireceğini söylüyor. Şirket, oyunlar sırasında sesli iletişimi izlemeyecek. Hareket, Riot’un oyunlarını “herkes için güvenli ve kapsayıcı” hale getirme hedefiyle uyumlu. Ses kayıtlarını gözden geçirme sistemi geliştirilme aşamasında, ancak Riot topluluğa bir uyarı vermek istedi. Yayıncı, sistemi diğer bölgelere ve dillere genişletmeden önce Kuzey Amerika’da beta testini yapmayı planlıyor. Oyun istemcisindeki bir mesaj da dahil olmak üzere, sesli iletişimi kaydetmeye başlamadan önce hareketle ilgili daha fazla ayrıntı paylaşacak. Sesli sohbetlerinizin günlüğe kaydedilmesini önlemenin tek yolu onları kapatmak. Politika değişikliği, yalnızca Discord gibi üçüncü taraf sesli uygulamaları kullanan oyuncular için fazla bir fark yaratmayacak.

Riot Games artık raporlanan oyuncuların seslerini kaydedip dinleyecek

Riot, politika güncellemesi League of Legends, Wild Rift veya Teamfight Tactics dahil tüm oyunları için geçerli olsa da şimdilik yalnızca Valorant’ta sesli sohbetler kaydetmeyi planlıyor. Veri gizliliği söz konusu olduğunda, Riot bir blog gönderisi paylaştı. “Oyunlarımızı etkin bir şekilde çalıştırmak ve deneyiminizi sürekli iyileştirmek için mutlak minimum veriyi toplamamız gerektiğine inanıyoruz”. “Veri topladığımızda şeffaf olacağız, sadece gerekli olduğu sürece saklayacağız ve sanki kendimizmiş gibi koruyacağız.” Ses kayıtlarını incelemek ve trollere karşı harekete geçmek, oyunları daha kapsayıcı ve güvenli ortamlar haline getirmek için önemli bir adım. Ses kaydı değişikliğine ek olarak, Riot tüm oyunları için yeni bir geri ödeme politikası getirdi.