Resident Evil 7, Konsollarda 1080p/60 FPS Çalışacak

resident evil

Demo duyurusu ve oynanış videoları ile herkesi heyecanlandırmayı başaran Resident Evil 7’nin yapımcısı Masachika Kawata, oyunun konsollar üzerinde 1080p/60fps çalışacağı doğrulandı. Peki oyun ne zaman çıkış yapacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Resident Evil serisi oyun sektöründe büyük yerler edinmiş oyunlar arasında yer alıyor. Yalnızca oyun sektörünce değil film sektöründe de atılımlar gerçekleştiren serinin yaratıcısı olan Capcom, Japon asıllı bir firmadır. Capcom ekibinin uzun soluklu serisi Resident Evil, her ne kadar iz bırakmış bir serilerden biri olsa da serinin son oyunu olan Resident Evil 6 birçok olumsuzluk ile boğuşmak zorunda kalmıştı. Oynanış dinamikleri ve senaryosunun basitliği “her oyundan bir parça” olarak tabirlenmişti. Bunca olumsuzluğun yanı sıra oyunun kapak fotoğrafındaki subliminal bulgularda oyunun iyice gözden düşmeside büyük rol oynadı. Fakat Capcom ekibinin son hareketi serinin efsane dönüşüne kucak açıyor. PlayStation Experience’a damga vuran oyunlar arasında yer alan Resident Evil 7: Biohazard, tanıtım fragmanları ve geçtiğimiz günlerde paylaşılan demosu ile birlikte serinin hayranlarının yüzünü güldürmeyi başardı. Her ne kadar fragmanlarda “hide & seek” tarzı bir oyun olarak görünse de oynanışa baktığımızda silahların önemli bir yer tuttuğunu da görüyoruz.

İlk olarak Xbox One için çıkışını gerçekleştiren demo, birkaç hafta önce de PC kullanıcılarının deneyimine sunulmuştu. PlayStation kullanıcıları oyun demosu ile ilgili haber beklerken, tüm konsol oyuncularını ilgilendirecek bir haberin duyurusu yapıldı.
Masachika Kawata’nın yaptığı duruda Resident Evil 7: Biohazard Xbox One S, PS4 ve PS4 Pro’da HDR desteği ile geleceği doğrulandı. 1080p’de 60 FPS olarak çalışacak oyun birçok konsol oyuncusunun beklentisini iyice arttırmış gibi gözüküyor. Ayrıca oyunun PC sürümünde de 4K desteği bulunacak. Oyunun demosu halen Steam üzerinden edinilebilir durumda. Oyunun tam sürümü ise 24 Ocak 2017 tarihinde çıkış yapacak.

2016’nin En Çok Gelir Getiren Ücretli Oyunu Belli Oldu