Realme Watch akıllı saat incelemesi! Sadece 599 TL!

asffqwefgqw

#İŞBİRLİĞİ

Realme Watch akıllı saat ile karşınızdayız. Uygun fiyata akıllı saat arıyorsanız, bu incelememize göz atmanızda fayda var!

Şu an piyasada pek çok farklı akıllı saat modeli var. Bildiğiniz gibi bu ürünler, akıllı bilekliklere kıyasla daha fazla detay sunabiliyor ve bu bağlamda da biraz daha yüksek fiyat etiketlerine sahipler. Realme Watch ise, işte burada pek çok akıllı saat modelinden ayrılıyor, zira ürün, ülkemizde 599 TL satış fiyatı etiketine sahip. Evet, pek çok akıllı saat modeline kıyasla ekonomik bir fiyat. Tabii bunun sonucunda, yüksek fiyatlı saatlerde görmeye alışık olduğumuz geniş uygulama desteği ve yüksek performans gibi beklentileriniz de olmamalı.

Realme Watch, 31 gram ağırlıkta. Hafif ve bilekte rahat bir kullanım hissi sunduğunu söyleyebiliriz. Tabii tasarım hatları itibarıyla akıllara Apple Watch’u da getirmiyor değil.
Siyah renkteki ürün, silikon kayışlara sahip. Dikkat etmeniz gereken bir nokta olarak, kayıştaki klipsten söz edebiliriz. Zira biraz baskı uygulandığında yerinden çıkabiliyor. Kayışı ayarlarken dikkatli olmanızda fayda var.

Öte yandan, Realme’nin kullanıcılara siyahın yanında kırmızı, mavi ve yeşil olmak üzere farklı kayış seçenekleri sunduğunu da belirtelim. Kayışlar, özel mekanizması sayesinde kolayca çıkarılıp takılabiliyor.

Tasarım tarafında dikkatimizden kaçmayan ve bizi biraz üzen bir detay ise, ekran çerçeve unsuru. Ürün, 1.4 inç ekrana sahip, ancak çerçevesini göz önüne aldığımızda, daha büyük bir ekran da kullanılabilirmiş. Muhtemelen ekonomik olmak için öyle bir hamle yapıldı, ama pek şık durmuyor açıkçası. Ek olarak, ekranın altında yer verilen Realme logosu da pek belirgin değil. Çoğu zaman fark edilmiyor bile.

Peki ekranın görüntü kalitesi nasıl?

Açıkçası hem iç mekân hem de dış mekân kullanımlarında ekranın görüntüleme performansını beğendik. 320×320 çözünürlük sunan ve iyi bir parlaklık düzeyi sunan ekran, aynı zamanda dokunuşlara da hızlı cevaplar verebiliyor. Tabii çoğu akıllı saat modelinde olduğu gibi bu saatin de ekranı hafif dışa doğru çıkık tasarlanmış, ama koruma tarafında Gorilla Glass faktörü olduğunu da belirtelim.

Realme Watch, Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojisi sayesinde telefonunuzla kısa sürede eşleşebiliyor. Gelişmiş bir kullanım için tabii ki uygulamaya ihtiyacınız var. Ücretsiz olarak Realme Link uygulamasını indirip saatinizi tanıtabilir ve verilerinizi takip etmeye başlayabilirsiniz.

Bu arada, Realme Link uygulamasının diğer pek çok Realme cihazıyla çalışabildiğini, dolayısıyla uygulamanın bir nevi “All in One” çözümü olduğunu söyleyebiliriz.

Deneyimlerimiz itibarıyla şunları da söylemeden geçmeyelim. Hem saatte hem de telefondaki uygulamada Türkçe dil desteği var, ama hâlâ bazı ibarelerin ve açıklamaların İngilizce olması can sıkıyor. Bunların dışında hem saatin hem de telefon uygulamasının basit arayüzleri var.

Tabii isterseniz saatin yüzünü de değiştirebiliyorsunuz. Uygulamaya gittiğinizde, sizi 12 farklı yüz karşılıyor, ki bunlardan 6 tanesini seçerek saate dahil edebiliyor, sonrasında da isteğinize göre seçimler yapabiliyorsunuz. Açıkçası 12 adet yüz, şu an için yeterli değil, ama öte yandan Realme, yüzün üzerinde yeni saat yüzünün de güncellemelerle geleceğini müjdeledi.

Realme Watch ile temel olarak neler yapabiliriz? Adım sayımı yapabilir, yaktığımız kaloriyi görebilir, kalp atış hızımızı kontrol edebilir, egzersiz kayıtlarımızı tutabilir ve gelen arama ve mesaj bildirimlerini görebiliriz. Tabii dahası da var. Şimdi biraz detaya inelim.

Ürün, bünyesinde kalp atış hızı sensörünü ve SpO2 sensörünü barındırıyor. Yani hem kalp ritminizi takip edebiliyor hem de kanınızdaki oksijen seviyesini öğrenebiliyorsunuz. Eğer ciddi olabilecek bir durum var ise, saat sizi uyarıyor.

Saat, aynı zamanda 14 farklı spor moduna sahip. Futbol, koşu, bisiklet, yürüyüş, ağırlık kaldırma ve dahası. Dikkatimizi çeken bir detay ise, IP68 suya ve toza karşı dayanıklılığı bulunan bu ürün, spor modları arasında “yüzme” seçeneğini sunmamış.

Tabii ki uyku takibi özelliği de var. Kaç saat uyudunuz, bunun ne kadarı derin uyku ve diğer detaylar, hem saat hem de uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor.

Realme Watch ile telefonunuzdaki müzikler arasında geçişler yapabiliyor, ses ayarlaması yapabiliyorsunuz. Ayrıca kamera için uzaktan kumanda görevi de görüyor.

Biraz da bildirimler tarafına bakalım isterseniz

Saati kullanmaya başladığımız ilk günlerde, bildirimlerde çoğu uygulamanın logosu görünmüyordu. Bu da, acaba hangi uygulamadan bildirim geldi sorusunun oluşmasına yol açıyordu. Sonra gelen güncelleme ile uygulama logolarının büyük kısmı düzelse de hâlâ bazı eksiklikler var.

Türkçe karakter sorunu olmadığını belirtelim, ama görsel ve emoji paylaşımları saat ekranında görünmüyor. Bunu da söyleyelim.

Peki gelen mesaj bildirimlerine saat üzerinden hızlı cevap verebilme özelliği var mı derseniz, hayır yok. Sadece okuyorsunuz ve eğer uzun bir mesaj gelmişse, hepsini görmek için telefonunuza bakmanız gerekiyor.

Bunların yanında, hareketsiz kaldığınızda “hareket etmeniz için” sizi uyarabiliyor ve bir de, ara ara “su içmeniz gerektiğini” belirten bir uyarı veriyor. Öyle ya, gündelik yaşamda hareketlilik önemli, ama sağlığımız için yeterli miktarda su içmek de önemli.

Ve gelelim pil tarafına

Realme Watch, 160mAh pile sahip ve beraberinde gelen şarj yatağıyla rahatlıkla şarj edilebiliyor. Firmanın verilerine göre ürün; tek şarj ile teorik olarak 7-9 gün, pil tasarruf modu açıkken de 20 gün kullanım sunabiliyor.

Yaptığımız denemelerde ise, hemen her özelliğini deneyimlediğimiz süreçte, tek şarj ile 4 günü rahatlıkla çıkarabildiğini gördük.

Realme Watch, ülkemizde 599 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor. Farklı renklerde kayış seçenekleri olduğunu da tekrar edelim.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Okullar açıldı! İşte EBA – Uzaktan eğitim için ideal iki Asus laptop!