Realme, amiral gemisi serisine yeni bir üye eklemeye hazırlanıyor: standart Realme GT 7. Daha önce tanıtılan GT 7 Pro ve GT 7 Pro Racing Edition’ın ardından, bu ay içinde piyasaya sürülmesi beklenen GT 7, özellikle pil ömrü ve hızlı şarj özellikleriyle dikkat çekiyor.
Realme’nin Çin Başkanı Xu Qi Chase’in yaptığı resmi açıklamalara göre, Realme GT 7, 7.000mAh’in üzerinde bir batarya kapasitesine sahip olacak. Bu oldukça yüksek kapasiteli bataryaya rağmen, telefonun makul derecede ince bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyor, ancak kesin kalınlık ölçüleri henüz paylaşılmadı. Ayrıca, bu devasa bataryayı desteklemek üzere 100W hızlı şarj teknolojisi de telefonda yer alacak.
İddialara göre Realme GT 7, dar çerçevelere sahip, düz kenarlı ve göz koruma özellikli 144Hz BOE özel yapım bir ekran ile gelecek. Telefonun orta çerçevesinin plastik olacağı, kalınlığının 8.3 mm’den az ve ağırlığının ise 205 gram civarında olacağı öngörülüyor.
Diğer beklenen özellikler arasında ultrasonik bir parmak izi sensörü ve suya ve toza dayanıklılık için IP69 sertifikası bulunuyor. Yazılım tarafında ise modifiye edilmiş bir ColorOS deneyimi sunulacağı belirtiliyor, ancak bu modifikasyonların içeriği hakkında henüz detaylı bir bilgi paylaşılmadı.
Realme GT 7’nin Çin’deki lansman tarihi henüz kesinleşmese de, bu ay içinde tanıtılması bekleniyor. Daha önceki raporlar, telefonun Hindistan pazarında da yer alacağını gösteriyor. Cihazın 12 GB RAM ve 512 GB depolama seçeneğiyle sunulabileceği ve mavi ve siyah renklerde piyasaya sürülebileceği tahmin ediliyor. Realme GT 7, geçen yıl Hindistan’da temel modeli yaklaşık 40.999 Rs fiyatla çıkan Realme GT 6’nın halefi olarak konumlanacak.
Özetle, Realme GT 7, özellikle uzun pil ömrü ve hızlı şarj özellikleriyle öne çıkan, güçlü bir donanıma sahip bir amiral gemisi adayı olarak dikkat çekiyor. Yakın zamanda gerçekleşecek lansmanla birlikte tüm detayların netleşmesi bekleniyor.