Realme 6i tanıtıldı! İşte en çok merak edilen özellikleri

1Realme 6i

Realme 6i, Ocak ayında piyasaya sürülen Realme 5i’nin büyük kardeşi. Böylece Realme iki ay içinde birbirine çok benzeyen iki telefon piyasaya sürmüş oldu.

Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan Realme piyasaya iddialı telefonlar sürmeye devam ediyor. Tabi ki bu telefonlar kendi seviyesinde oldukça iddialı. Realme 6i,12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Mediatek Helio G80 işlemciye ev sahipliği yapıyor. Telefonun en önemli özelliği de bu işlemciyi dünyada kullanan ilk telefon olacak olması. Hatırlarsanız 5i, Snapdragon 665 yonga setine sahipti. Telefonda grafik işlemcisi olarak Arm Mali-G52 MC2’ye yer verilmiş. Bununla birlikte telefon 3GB RAM/64GB depolama alanı ve 4GB RAM/128GB depolama alanına sahip iki farklı seçenekle karşımıza çıkıyor.

Windows 10 için hedeflenen büyük rakama ulaşıldı!

Realme 5i’de ön kısımda 8MP’lik bir kamera ve 6.52 inç büyüklüğünde FHD+(720×1600) çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran yer alıyordu. Realme 6i’de ise ön kısımda yer alan kameranın büyüklüğü 16MP’e yükseltilmiş.

Realme 6i

Arka gövdeye bakıldığında iki telefon arasında önemli farklar göze çarpıyor. İlk olarak Realme 5i’de 12MP+8MP+2MP+2MP çözünürlüğe sahip 4 adet kamera bulunuyordu. 6i’de ise arka gövdede bulunana ana kamera büyüklüğü 48 MP’e yükseltilmiş. 8MP büyüklüğündeki ultra geniş açılı kamera ile 2MP makro çekim kamerası ve 2MP çözünürlükte ki derinlik sensörü yerini muhafaza etmiş. Ayrıca 5i’de kameraların hemen altında, sağ tarafta yer alan parmak izi okuyucu da 6i’de yine gövdenin ortasına yerleştirilmiş.

5000mAh’lık bataryaya sahip olan telefon USB Type-C bağlantısı sayesinde 18W hızlı şarj edilebilecek. Ayrıca micro usb kablo ile de şarj edilebilen cihaz bu kablo ile 10W hız ile şarj olacak. Telefonun süt beyaz ve yeşil çay renkleri olduğunu belirtelim.

İşte telefonun fiyatı!

Naoto Fukasawa tarafından tasarlanan Realme 6i’nin fiyat aralığı da belli oldu. Eğer 3GB RAM/64GB hafıza seçeneğine sahip olan modeli almak isterseniz 180 dolar, 4GB RAM/128GB hafıza seçeneğine sahip olan modeli almak isterseniz 215 dolar ödemek zorunda kalacaksınız. Telefonun Türkiye fiyatı henüz belli olmadı.

Realme 6i 4 Realme 6i 3 Realme 6i 2