Razer Anzu akıllı gözlük, hem iç hem de dış mekân kullanımları için uygun

h5h4h

#İŞBİRLİĞİ

Razer Anzu akıllı gözlük, oyun tutkunları için farklı seçenekler sunuyor. Cihazı bu sıcak yaz günlerinde güneş gözlüğü olarak da kullanma şansınız var.

Günümüzde, hayatımızdaki pek çok noktanın “akıllandığını” söylemek mümkün. Çoğumuz için bilgisayarlarla başlayan süreç, sonrasında akıllı telefonlarla hızlandı. Ardından akıllı tabletler, akıllı saatler ve akıllı bileklikle derken, şimdi de akıllı gözlük modellerini seçebiliyoruz.

Razer, özellikle oyun severler için bilinen bir marka. Oyunculara yönelik hazırladığı pek çok ürün var. Bu yazımızda bahsedeceğimiz ise, Razer Anzu akıllı gözlük. Evet, daha evvel Google ve Huawei gibi firmalardan gözlük hamleleri görmüştük. Peki Razer’ın gözlüğü bizlere neler sunabiliyor?

Razer Anzu akıllı gözlük, hem iç hem de dış mekân kullanımları için uygun

Razer Anzu akıllı gözlük kutusunda neler var?

1. %35 mavi ışık filtreleyebilen camların takılı olduğu gözlük.
2. %99 oranında UVA/UVB koruyuculuğu sağlayabilen, ürünü güneş gözlüğü olarak da kullanmanızı sağlayan camlar, ki camları da siz takıp çıkarabiliyorsunuz. Ek olarak, reçeteli lenslerinizi de kullanma şansınız var.
3. USB-A şarj kablosu
4. Temizleme bezi
5. Taşıma kutusu

Razer Anzu, ilk etapta üç özellikle dikkatleri üzerine topluyor:

1. Mavi ışık filtreli camlarını kullanabilir ya da beraberinde gelen polarize camları kullanabilirsiniz.
2. Bünyesinde çok yönlü mikrofon ve hoparlörlere sahip.
3. Düşük gecikmeli ses özelliği sayesinde, oyun oynarken ya da bir şeyler izlerken ses ve görüntü arasında senkron sorunu yaşamıyorsunuz.

Suya dayanıklı ve iyi bir pil ömrü var

Razer Anzu, IPX4 sertifikasına sahip. Yani terlemelere ve su sıçramalarına karşı dayanıklı bir ürün. Güneşi bir havada terlemekten korkmanıza gerek yok.

Öte yandan cihaz, tek şarj ile 5 saate kadar kullanım sunabiliyor. Gündelik kullanımda, gözlüğü elektronik cihazlarınızla ara ara bağlantılı hale getireceğinizi düşünürsek, çoğu kez tek şarj ile bir günü çıkarmanız mümkün. Zaten şarjı bitse bile, dediğimiz gibi güneşli havalarda bir güneş gözlüğü formunda da kullanabiliyorsunuz.

Razer Anzu akıllı gözlük, hem iç hem de dış mekân kullanımları için uygun

Gözlüğün boyutlarını seçebilirsiniz

Razer, kullanıcılara, kafa yapılarına en uygun boyutu seçebilmeleri için seçenekler sunuyor. İster dikdörtgen, isterseniz de yuvarlak çerçeve seçebilir. Sonrasında da SM ya da L beden seçenebilirsiniz.

Gözlüğün dikdörtgen çerçeveli Small/ Medium versiyonu 43 gram, yuvarlak çerçeveli Small/Medium versiyonu da 44 gram.

Dikdörtgen çerçeveli Large versiyonu 46 gram, yuvarlark çerçeveli Large versiyonu da 48 gram.

Ürün, hem elektronik cihazlarınızla kullanabileceğiniz, hem de dış mekânda vakit geçirirken kullanabileceğiniz bir gözlük.

Razer’ın belirttiğine göre cihaz, sektörde lider olarak nitelendirilen 60ms düşük gecikme süreli Bluetooth bağlantısıyla tablet, telefon ya da PC’nize bağlanabiliyor. Bu, bir şeyler izliyorken ya da oynuyorken, ses ve görüntü arasında yaşanabilecek senkron sorunlarının da ortadan kalkması demek.

Üzerinde dokunmatik paneller var

Şarkıları açıp kapatabilir, şarkılar arası geçişler yapabilir ya da gelen aramaları yönetebilirsiniz. Hem sol hem de sağ tarafta, sapların üzerinde dokunmatik paneller yer alıyor ve isterseniz Razer’ın uygulaması aracılığıyla özelleştirme de yapabiliyorsunuz.

Peki bu paneller üzerinden ses ayarlaması yapabilir miyiz diye soracak olursanz, hayır, buna yer verilmemiş.

Uzun süreli deneyimler ideal

Çoğumuz, günün büyük bir bölümünü ekranlara bakarak geçiriyoruz. Bir akıllı telefon ekranı, bir tablet ya da PC. Dolayısıyla çoğu zaman “zararlı mavi ışınlara” maruz kalıyoruz ve bu da göz sağlığımız için önemli bir konu.

Razer’ın bu gözlüğü ise, işte bu tip deneyimlerde, göz sağlığını korumaya yardımcı olarak uzun süre sorunsuz şekilde çalışabilmemize ya da oyun oynayabilmemize yardımcı oluyor.

Gözlüğün üzerinde hem hoparlörler hem de mikrofon var

Cihazın üzerinde yer alan dahili hoparlörler ve mikrofon, “eller serbest” olarak çoğu zaman pek çok işleminizi yapabilmenizin de önünü açıyor.

Bu gözlüğün üzerindeki hoparlörler yardımıyla bir şeyler dinleyebilirsiniz. Mikrofonu da işin içine katarsak, gelen aramaları da yine bu gözlük üzerinden cevaplayabilirsiniz.

Razer Anzu akıllı gözlük, hem iç hem de dış mekân kullanımları için uygun

Peki ses kalitesi nasıl?

Açıkçası ses kalitesi çok da iyi değil. Öncelikle, gözlüğün üzerinde yer verilen 16 mm hoparlörler, bir nevi “açık hoparlör” formunda. Yani yakınınızda birileri varsa, sesleri çok rahat duyabilirler. Bu sebeple de ürün, dış mekân kullanımları esnasında müzik dinlemek ya da aramalarda kullanılmak için pek ideal değil. Dış mekân kullanımlarında, özellikle güneşli havalarda, polarize camlarıyla iyi bir performans sunuyor.

Eğer evinizde ya da ofisinizdeyseniz ve özel şeyler konuşmayacaksanız, kısa süreli telefon görüşmelerinde tercih edilebilir. Özel arabanızda seyahat esnasındayken de telefon görüşmeleri için ideal. Eğer mikrofon ve hoparlörlerin ses kaliteleri tarafında yüksek beklentileriniz varsa, hayal kırıklığına uğramanız olası.

Razer Anzu akıllı gözlük, Razer’ın resmi websitesinde, 200 dolarlık satış fiyatı etiketine sahip.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Enco Air gerçek kablosuz kulaklık incelemesi