Qualcoom masaüstü işlemcisi ile şartları zorlayacak

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Mobil dünyanın en büyük yonga seti üreticilerinden biri olan Qualcomm, artık masaüstü bilgisayar pazarında da adından bahsettirmek istiyor.

Qualcoom masaüstü işlemcisi ile şartları zorlayacak. Geçtiğimiz yıl, Qualcomm’un güçlü bir masaüstü işlemciyi hazırladığı, kod adı “Hamoa” olan bir sızıntı ile ortaya çıktı. Bu işlemcinin 8+4 konfigürasyonunda 12 CPU çekirdeğiyle 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Snapdragon 8cx Gen 4 olarak adlandırılması beklenen bu işlemci resmi olarak piyasaya sürülmeden önce, yonga seti Geekbench’in çevrimiçi sonuç tarayıcısında ortaya çıktı. Listelemede yonga setinin kod adı, CPU çekirdek düzeni ve diğer bazı ilginç detaylar doğrulandı.

Qualcomm

Windows on Arm (WoA) geliştiricisi Gustave Monce tarafından fark edilen Snapdragon 8cx Gen 4‘ün Geekbench listelemesi, 8+4 konfigürasyonunda toplam 12 çekirdek içeren iki CPU kümesi olduğunu doğruluyor. Bu, Kuba Wojciechowski’nin Snapdragon 8cx Gen 4’le ilgili daha önceki raporlarıyla da uyumlu. Ek olarak, Geekbench ikinci kümenin saat hızının 2,38 GHz ve ilk kümenin saat hızının 3,0 GHz olduğunu gösteriyor. Ancak, son CPU saat hızları sırasıyla 2,5 GHz ve 3,4 GHz’ye ulaşacaktır.

Qualcomm ilk ceyrekte gelirlerini artirdi

Qualcoom masaüstü işlemcisi ile şartları zorlayacak

Snapdragon 8cx Gen 4‘ün ikinci kümesinin verimlilik çekirdeklerini içerdiği, diğer 8 çekirdeğin performans çekirdekleri olacağı düşünülüyor. Listelemede bir Adreno GPU’sundan bahsediliyor, ancak daha önceki raporlar Snapdragon 8 Gen 2‘de kullanılan aynı Adreno 740 GPU’sunun entegre edildiğini zaten öne sürüyordu.

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Son Geekbench listelemesi, Snapdragon 8cx Gen 4’ün performansı hakkında net bir fikir vermemekle birlikte, söylentilere göre bu yonga seti güç ve verimlilik açısından Apple’ın M serisi yonga setleriyle rekabet edecek. Qualcomm’un masaüstü işlemcileri için pek tanınmaması nedeniyle, bu yeni yonga setinin performansı nasıl olacak merakla bekleniyor. Qualcoom masaüstü işlemcisi ile şartları zorlayacak.

Yeni bir Star Trek dizisi geliyor