Qualcomm, Snapdragon Wear 3100/4100’ün yeni Wear OS çalıştırabileceğini doğruladı

Qualcomm, Snapdragon Wear 3100/4100'ün yeni Wear OS çalıştırabileceğini doğruladı

Google I/O sırasında Wear OS’nin uzun zamandır beklenen ve önemli bir güncelleme alacağı duyuruldu. Wear OS çalıştıran mevcut giyilebilir cihazların Google ve Samsung ile birlikte geliştirilen yeni Wear OS sürümüne yükseltilip yükseltilemeyeceği sorusu akıllarda kaldı. Görünüşe göre Qualcomm bazı cevaplar sağladı.

XDA-Developers‘a sağlanan bir açıklama sayesinde, mevcut Wear OS cihazlarını sürüm 3.0’a yükseltmenin teorik olarak mümkün olduğu doğrulandı. Sözcü, hem Snapdragon Wear 3100 hem de Snapdragon Wear 4100/4100+’ın Wear OS 3.0’ı destekleyebileceğini doğruladı. İşte Qualcomm’un söyledikleri “Wear OS 3.0‘ı Snapdragon Wear 4100+ ve 4100 platformlarına getirmek için Google ile birlikte çalışıyoruz. Snapdragon Wear 3100, 4100+ ve 4100, Wear OS 3.0’ı destekleyebilir, ancak şu anda herhangi bir özelliği tartışmıyoruz.”

Qualcomm, Snapdragon Wear 3100/4100'ün yeni Wear OS çalıştırabileceğini doğruladı

Qualcomm’un açıklamasıyla birlikte akıllarda kalan bazı soru işaretleri kalkmış oldu. Bu haberle birlikte, en az bir avuç mevcut Wear OS saatinin güncellenmesini bekleyebiliriz, ancak eski giyilebilir cihazları güncelleme konusunda hangi OEM’lerin yer alacağı konusu henüz net değil. Qualcomm, yonga setlerini kullanan donanımın, Google’ın sorumlu olduğu yazılımı çalıştırabilmesinden sorumlu. Çalışmayı eski giyilebilir cihazları desteklemek isteyip istemediklerine karar vermek OEM’e bağlı olacak. Son aylarda piyasaya sürülen Wear OS cihazlarının sayısı göz önüne alındığında, OEM’lerin, tüketicilerin yatırımlarının önceden belirlenmiş bir sayıda değil, birkaç yıl sürmesini hak ettiğini fark etmeleri umuluyor.

İnternet reklamlarından rahatsızlık duyanların sayısı artıyor: Türkiye için ilginç istatistik