Qualcomm, Broadcom teklifi hakkında açıklama yaptı

broadcom 6

2017’nin en çok konuşulan olaylarından birisi de Broadcom’un Qualcomm’u satın alma girişimi olmuştu. Çip dünyasının zirvedeki isimlerinden biri olan Broadcom, Qualcomm’un her bir hissesi için 70 dolar önermiş fakat bu teklif hızlı bir şekilde reddedilmişti.

Broadcom, Qualcomm’dan vazgeçmiş değil

Bu gelişmenin ardından herkes Broadcom’un, Qualcomm’u satın almaktan vazgeçtiğini düşünürken, kısa bir süre önce konu hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. İlk olarak Broadcom’un Qualcomm için yeni bir teklif yaptığı söylentileri ortaya atıldı. Sonra, teklifin her bir hisse için 80 dolar dolaylarında olduğu iddia edildi.

Boradcom, ortalıkta dolaşan bilgi kirliliğini engellemek adına resmi bir açıklama yaparak teklifi doğrulamıştı. Çip sektörünün dev ismi Qualcomm’un her bir hissesi için 82 dolar, toplamda ise 121 milyar dolarlık bir teklifte bulunduklarını açıklamıştı.

Herkes Qualcomm’un bu teklifi kabul edebileceğini düşünürken, yonga seti üreticisinden hiç de beklenmedik bir açıklama geldi. Şirketin resmi web sitesi üzerinden yapılan açıklamada. Qualcomm için teklif edilen ücretin yeterli olmadığı ve Broadcom’un bu teklif üzerinde daha ciddi bir şekilde düşünmesi gerektiği belirtildi.

Açıkçası Qualcomm tarafından yapılan bu açıklamanın biraz abartı kaçtığını söylemek mümkün. Birçok ülkede davalarla boğuşan, en büyük iş ortaklarından biri ile yollarını ayıran. Avrupa Birliği’nde yaptığı gizli anlaşmalar yüzünden 1 milyar dolara yakın ceza alan bir şirket için bu kadar fazla talepte bulunmak, oldukça ilginç.

Samsung DeX Pad işte böyle görünecek