Broadcom, Qualcomm anlaşmasında beklenmedik gelişme!

broadcom 1

Teknoloji gündemini uzun süredir meşgul eden Broadcom – Qualcomm anlaşmasında son sözler söylendi. ABD Başkanı Donald Trump’ın da dahil olduğu süreç sonrasında, Broadcom’un anlaşmadan tamamen çekildiği açıklandı.

Broadcom, sonunda pes etti

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Broadcom’un, Qualcomm’u satın alacağı söylentileri ortaya atılmıştı. Çok geçmeden bu söylentilerin gerçek olduğu ortaya çıktı. Singapur merkezli çip üreticisi, ilk etapta Qualcomm için hisse başına 70 dolar, toplamda ise 105 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu.

Bu teklifin reddedilmesinden sonra, Broadcom cephesi teklifini hatırı sayılır bir şekilde yükseltti. Hisse başına fiyatı 70 dolardan 82 dolara çeken Broadcom’lu yöneticiler, toplamda ise Qualcomm için 120 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Fakat bu teklif de karşı taraftan olumlu bir dönüş alamadı.

Sonrasında Qualcomm’un NXP için yaptığı teklifi arttırması sonucu, Broadcom 120 milyar dolarlık teklifini 117 milyar dolara çektiğini açıklamıştı.

İki tarafın son bir kez daha bir araya geleceği ve Qualcomm’un karar komisyonunda bulunan 11 sandalyeden 6’sının Broadcom’un teklifine sıcak baktığı iddia ediliyordu. Fakat bu kez de araya Donald Trump girdi. Trump, bu satışın ABD güvenlik yasalarını ihlal edebileceğini gerekçe göstererek inceleme başlatılacağını açıkladı. Bu açıklamadan çok geçmeden, Broadcom anlaşmadan geri çekildiğini kamuoyuna duyurdu.

Böylelikle çip sektörünün iki dev ismi arasındaki anlaşma da başka bir bahara kalmış oldu.

Nubia V18 fiyatıyla dikkat çekiyor