Huawei ve PUBG birbirine girdi: İşte nedeni

PUBG sistem gereksinimleri

Bugüne kadar aralarında hiçbir problem olmayan Huawei ve PUBG birbirine girdi. Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Huawei ve PUBG son dönemlerin yükselen yıldızları olarak biliniyordu akıllı telefon alanında her ne kadar ABD engellemeleri devam etse bile Huawei çok iyi bir gelişme yakalamayı başardı fakat hiç beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Huawei Game Center topluluğu bu oyunu listeden çıkardı.

Huawei App Gallery, Tencent oyunlarını kendi platformundan kaldırma kararı aldı. Bunun nedeni ilk başlarda net olarak anlaşılmasa bile daha sonradan her şey iyice kesinlik kazandı.

Tencent anlaşmayı tek taraflı olarak değiştirdi

Tencent bugüne kadar gelirleri herhangi bir aksilik olmadan Huawei ile paylaşıyordu kısa bir süre önce firma, iki şirket arasındaki işbirliği ile ilgili büyük değişiklikler yaptığını ifade etti. Bunun üzerine Huawei devreye girdi.

Huawei ve PUBG

Huawei tarafından geliştirilen mobil oyun platformu, Tencent Games ile aralarında yapılan sözleşmeyi rafa kaldırdı Böylece mobil oyun promosyon proje anlaşması tamamen iptal edilmiş oldu. Buradaki anlaşmazlığın en önemli nedeni olarak ikili arasında yapılan paylaşım gösteriliyor.

Normal şartlarda Huawei ve Tencent arasında devam eden bir prosedür var Buna göre gelirler her iki şirkete daha önceden belirlenen oranlarda veriliyor fakat özellikle PUBG gibi bir oyunun çok ciddi bir gelir getirmesi ikili arasında anlaşmazlık çıkmasına neden oldu. Huawei şirketi bunun üzerine oyunu kullanmayı bırakmak kararı aldı.

Her ne kadar dünya genelinde Huawei etkinliği kırılmış olsa bile yine de Çin’de en güçlü marka diyebiliriz. Bu durum Tencent gibi şirketlerin çok daha dikkatli davranmasını sağlıyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.