PS5 kapakları satan site kapatıldı

PS5 kapakları

PS5 kapakları satan site bugün sürpriz bir şekilde kapatıldı. Peki, bu kapatılma kararının arkasında kim var? İşte konuyla ilgili detaylar.

PlayStation 5’in içinin açılmasından sonra PlateStation5 adında bir site kurulmuştu. PS5 kapakları satan bu site, beyaz rengini sevmeyen oyuncular için farklı renkte kapakları ön satışa sunmuştu. Ancak bugün bu site için kötü haber geldi.

PS5 kapakları için kötü haber

PS5 özel koruyucu çerçeve satan PlateStation5 sitesi, Sony’nin yasal işlemlerinin ardından, ön siparişleri iptal etmek ve ürünlerini kaldırmak zorunda kaldı. Sony’nin avukatları firmaya, Sony’nin fikri mülkiyeti “koruyucu çerçevelere kadar uzandığını” ve şirketin bunları herhangi bir ülkede satmaya ve dağıtmaya devam etmesi durumunda, mahkemeye çıkacağını söylemedi.

Xbox Series X şeklinde buzdolabı yaptılar!

PlateStation5 sitesinin kurucusu; “Piyasaya sürülmeden önce, durum tespiti yaptık ve Sony’nin sadece koruyucu çerçevelerde bekleyen patentlere sahip olmasından dolayı, sorun olmayacağını düşünüyorduk. Ancak web sitemizin yayına girmesinden yalnızca bir gün sonra, Sony’nin avukatları bizden ticari marka ihlalleri nedeniyle adımızı CustomizeMyPlates olarak değiştirmemizi istedi.” ifadelerini kullandı.

PS5 kapakları

PlateStation5 sitesine ulaşmak isteyenler artık CustomizeMyPlates sitesine yönlendiriliyor. Siyah, kırmızı, mavi ve diğer renk seçeneklerini sunan bu sitenin uzun ömürlü olacağını düşünmüyoruz. Çünkü Sony, yakın zaman içerisinde hem dijital hem de diskli sürümü için çok yakında kapak satışa resmi olarak başlayacaktır.

PlayStation 5’in kapaklarını değiştirmek oldukça olay. Konsolu garanti dışında bırakmadan ve tornavida kullanmadan yukarı doğru ittirerek açılan bu kapaklar, özelleştirme seven oyunculara büyük kolaylık sunacak.