PS5 kamera sistemi PS VR ile uyumlu değil!

PS5

Sony PlayStation 5 ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Buna göre PS5 kamera sistemi PS VR ile uyumlu olmayacak. İşte detaylar.

Sony’nin PlayStation 4 için satışa sunduğu PS VR oyun severlerde büyük heyecan yaratmıştı. Oyunu oynamaktan ziyade oyunu yaşamamızı sağlayan bu sistem gerçekten de gelecek vaat ediyordu.

Sony yeni nesil konsolu PS5 için yaptığı açıklamada, PS VR sisteminin PlayStation 5’te de sorunsuz bir şekilde çalışacağını müjdelemişti. Geçtiğimiz gün PS5 ve PS VR ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı.

Bu açıklamalara göre PlayStation 5 için satılacak olan kamera, PS VR ile uyumlu olmayacak. Yani PS VR sistemini, PlayStation 5 üzerinde kullanmak istiyorsanız, PS4 için satılan kameralardan birini almanız gerekiyor.

ps vr

PS5 kamera sistemi hakkında şok eden gerçek

Aslında kimse Sony’den böyle bir hamle beklemiyordu. Hemen hemen tüm PS4 oyunlarına geriye uyumluluk imkanı tanıyan Sony’nin yeni PS5 kamerasında PS VR desteği sunmaması gerçekten çok ilginç.

Dip not olarak şunu da belirtelim. Hali hazırda alacağınız PS4 kamerası PS5 girişi ile uyumsuz olacağı için ek bir adaptör de gerekiyor. Sony bu adaptörün kullanıcılara ücretsiz bir şekilde sunulacağını açıkladı. Yani ek aparat için ekstra ücret ödemenize gerek kalmayacak.

Bu arada PlayStation 5’in Türkiye fiyatı da hala açıklanmış değil. Lakin genel kanı konsolun ülkemizdeki satış fiyatının 9300 TL dolaylarında olacağı yönünde.

Huawei Mate 40 Türkiye fiyatı kesinleşti