Huawei Mate 40 Türkiye fiyatı kaç TL olacak?

Huawei Mate 40

Geçtiğimiz günlerde tanıtım tarihi açıklanan Huawei Mate 40 için Türkiye fiyatı belli oldu mu? İşte konu ile ilgili detaylar.

Huawei yeni amiral gemisi modeli için geri sayıma geçmiş durumda. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa Huawei’nin yeni üst segment modeli Ekim ayı içerisinde tanıtılmış olacak. Çok büyük bir ihtimalle yeni Mate modelleri ilk etapta Çin, sonrasında ise global pazarada boy gösterecektir.

Bilindiği üzere son bir yıldır çıkan hemen hemen tüm Huawei ve Honor modellerinde Google servisleri bulunmuyor. Dolayısıyla yeni gelecek olan Mate 40 modelinde de Google servisleri yer almayacak. Yani telefona Google tarafından geliştirilen hiç bir uygulama yüklenemeyecek. Elbette burada önemli bir noktaya da değinmek gerekiyor.

Mate 40 modellerinde mobil işletim sistemi olarak yine Android kullanılacak. Yani telefonda Google servislerinin bulunmuyor oluşu, Huawei’nin Android mobil işletim sistemini kullanmasına bir engel teşkil etmiyor.

mate 40

Huawei Mate 40 Türkiye fiyatı belli oldu mu?

Peki gelelim asıl sorumuza. Huawei bu şartlar altında nasıl bir etiket belirleyecek. Yani yeni Mate modellerini kaç TL’den satışa sunacak? Malum Google servisleri olmadığı için Huawei’nin rakipleriyle rekabet edebilemesi açısından uygun bir etiket belirlemesi gerekiyor. Aksi takdirde Huawei’nin Mate serisi ile yüksek satış rakamlarını yakalaması mümkün olmayacaktır.

Tam olarak bu sebeplerden ötürü Mate 40 modellerinin 9.000 TL civarında bir etiketle satışa sunulması bizleri şaşırtmayacaktır. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Huawei Mate 40 nasıl olacak? İşte yanıtı