PS5 geriye uyumluluk muhteşem çalışıyor

PS5 geriye uyumluluk

Digital Foundry PS5 geriye uyumluluk sisteminin fantastik bir şekilde çok iyi çalıştığını açıkladı. Peki, oyunlarda ne gibi artılar sunuluyor?

Sony, yeni nesil için artık kollarını sıvadı satışa sunulmasını bekliyor. Dünyaca ünlü Digital Foundry ekibine PS5’i gönderen Sony, incelemler karşısında sevinmeyi başardı. Digital Foundry ekibi PS5 geriye uyumluluk sisteminin fantastik bir şekilde iyi çalıştığını açıkladı. Peki, PS4 oyunları yeni nesil konsolda nasıl çalışıyor? Oyuncuya ne gibi artılar sunuluyor?

PS5 geriye uyumluluk oyunları nasıl çalışıyor?

Assassin’s Creed: Unity, Crysis Remastered, Days Gone, Dark Souls 3, Final Fantasy XV, Knack, Ghost of Tsushima, Hitman 2, The Evil Within 2 ve Sekiro: Shadows Die Twice oyunları PlayStation 5’te 60FPS çalışıyor. Hem de bu 60 FPS 4K çözünürlükte sunuluyor.

Aktarılan bilgilere göre; God of War, Days Gone ve The Last of Us Part II de PS5’te 4K çözünürlükte 60 FPS çalışıyor. Yani anlayacağınız PS4 Pro güncellemesi alan tüm oyunlar yeni nesilde 60 FPS’te çalışıyor.

Lanetli olan Bloodborne ise PS5’te bile yine 30 FPS’te çalışıyor. Çünkü Bloodborne PS4 Pro güncellemesi almamıştı. Umarız en kısa zamanda bu şaheser yapım için PlayStation 5 güncellemesi sunulur.

Xbox Series X ile uyumlu kulaklık: Razer Kaira Pro

Rise of the Tomb Raider’ın PS4 Pro’da çözünürlük ve yüksek kare hızı olmak üzere iki farklı modu bulunuyor. PS5, Rise of the Tomb Raider’ı grafik modunda 4K 60FPS çalıştırabilecek güçte olmasına rağmen kilit olduğu için 30 FPS’e sabitleniyor. Ancak performans moduna geçildiğinde ise 60 FPS’te oyun çalışıyor. Yani kare hızı sınırlandırılmış oyunlarda PlayStation 5’te oyunlar 60FPS olarak çalışıyor.