PS4 Oyun Konsolunun Ömrü Ne Kadar?

ny

PS4 ABD içerisinde satışa sunuldu. Kısa zaman sonra da Avrupa pazarına yayılacak. Her şey güzel de, PS 3 konsolunun aramızda yedi sene kalmış olması, akıllara PS 4 konsolunun ne zamana kadar piyasa da kalacağı sorusunu getiriyor. Uzmanlara göre bu çok kısa olacak…

Microsoft firması çıkardığı xbox One konsolunun 10 sene piyasada lider olacağını ve talep edileceğini açıklamıştı. Sony firmasındansa bu düşüncelere cevap verildi. Böyle bir durumun gülünç olduğunu dile getiren Sony yetkilileri, zamana bakılınca 10 sene çok uzun bir değişimi teknoloji sektöründe tetikleyebilir. Bu da konsollarında bu yeniliklere ayak uydurmasını zorunlu kılacak. Sony PS3 yedi sene durabildi. Çünkü yenilikler 2007 senesinden sonra hızlı bir şekilde gelişti. Bu tür açıklamalar da bulunan Sony yetkilileri, PS4 konsolunun ne zamana kadar piyasada kalacağını şimdilik kestirmek ozr diye cevap verdiler.

ny

Görülen o ki akıllı teknolojilerin piyasaya çıkmasından sonra hayatımıza giren yeniliklere alışamadan eskidiklerine tanık oluyoruz. Eski modellere dair ne varsa, hepsi zamanın kayıp tünellerinde saklanıyorlar. Gelişen teknoloji, her sene farklı bir akıllı telefonun, farklı bir uygulamanın çıkmasını sağlıyor. Başka telefon ve uygulamalarında eski sıfatına sahip olmasını sağlıyor… Bu tüketim zinciri nerede son bulacak merak ediyorum.