Google Arbor Networks El Ele

Artık daha güvenli bir internetimiz var.Arbor Networks,dünya üzerindeki DDoS saldırılarının anlık olarak üzerinden takip edilebileceği bir harita oluşturmak için Google Ideas ile iş birliği yaptı.

Google Ideas, bir düşünce/eylem kuruluşu olarak insanların çatışma, kararsızlık veya baskı ortamlarında karşılaştıkları tehditlerle teknoloji yardımıyla nasıl yüzleştiklerini araştırıyor. Google Ideas, Arbor Networks’ün global tehdit izleme sisteminden elde ettiği anonim verileri kullanarak, kullanıcıların geçmişe dönük DDoS saldırı eğilimlerini keşfetmelerine ve belirli bir günde gerçekleşen ilgili olaylarla bağlantı kurmalarına olanak veren bir veri görselleştirmesi oluşturdu. Bu veriler günlük olarak güncelleniyor ve her ülke için geçmişe dönük olarak görüntülenebiliyor.ideas-logo

2000 yılında önde gelen ağ operatörleriyle çalışmaya başlayan Arbor Networks , 400 Mb/sn. aralığında  saldırıya sahipti. Günümüzde ise 100 Gb/sn’yi geçmiş durumda.2010’dan itibaren, Internet korsanlığının yaygınlaşmasıyla birlikte DDoS saldırılarında adı geçen araçların, hedeflerin ve tekniklerin tamamen yenilendiği görülüyor.

Sesle Yayılan Virüs Keşfettiler!