Konsol Savaşları: Microsoft

323982 xbox one vs playstation 4 upcoming consoles compared

Oyun severler arasında her geçen gün kızışan konsol savaşlarında, Xbox ve Playstation arasında olduğu kadar, araştırma şirketleri tarafından da kıyaslanmaya devam ediyor.

323982-xbox-one-vs-playstation-4-upcoming-consoles-compared

Xbox ağırdan alarak Playstation 4’ün bir hafta erken çıkarak ilerlemesine izin verdi. Bu bir haftalık sürece rağmen, Amerika’nın önemli zincirlerinden biri tarafından açıkladığı Black Friday ( Kara Cuma ) satışlarına bakıldığında Xbox’ın Playstation karşısında açık ara önde olduğu görülüyor.

InfoScout tarafından açıklanan veriler Microsoft’un piyasaya büyük bir patlama ile giriş yaptığı belirtiliyor. Walmert ve Target isimli iki büyük marketin satış istatistiklerine bakıldığında ise, Playstation karşısında tek zaferi Xbox One değil, Xbox 360’ın da aldığı görülüyor.

konsol-savaslari-veriler

InfoScout’un yayınladığı istatistikleri, Sony çokta takmış görünmüyor. Bilindiği üzere Xbox One tarafından desteklenen oyun sayısı az ve fiyatları da yüksek. Sony, bu durumu kendi lehinde görüyor ve şuan ki istatistikleri umursamıyor. Konsol savaşının ilk bölümünü Microsoft kazanmış gibi görünse de, sonraki bölümlerinde neler olacağı hiç belli değil.