Profesyonel oyunculuk

17386 810387919040836 6096244219698359848 n 1

#İŞBİRLİĞİ

Profesyonel oyunculuğu tanımaya hazır olun !

Birçoğumuz oyunları eğlence ve zevk amaçlı oynamaktayız. Hatta bu amaç uğruna okuldan kaçmalar annemizle kavga etmeler daha neler neler yaşadık. Ama bazı oyuncular vardır ki bizim eğlence amaçlı oynadığımız oyunları mesleğe dönüştürmeyi başarmışlardır. Onlar bir profesyonel oyuncu. Peki nedir profesyonel oyunculuk ve nasıl olunur ?

Profesyonel olmanın kelime anlamına bakacak olursak bir konuda uzman olmak diyebiliriz. Profesyonel oyuncuda oyun oynama işinden para kazanan kişilere denir.

Profesyonel  oyuncular gelirlerinin birçoğunu turnuva ödüllerinden elde ederler. Örnek olarak sadece bir turnuvadan 1.000.000$ kazanılabilir. Tabi ki sadece turnuva değil emekli olan oyuncular yorumcu yada oyuncu koçu olarak meslek hayatına devam edebilirler.

Tüm bunların yanı sıra başka bir önemli nokta ise oyun yapımcısı,sponsor ve oyuncu arasındaki sürekli iletişim olma durumudur. Bu sistem devam ettiği sürece profesyonel oyunculu daha hızlı gelişecektir.

Profesyonel oyuncuların hayatına bakacak olursak gerçekten zor bir çalışma programları olduğu aşikar. İşin en önemli parçası bizim eğlence diye baktığımız onlarınsa iş dediği saatlerce süren antremanlar. Birçok profesyonel oyuncu sosyal hayatına bile zor zaman ayırabilmektedir bu antremanlar ve turnuvalar sayesinde.

Bu oyuncuların yıllık gelirlerine bakacak olursak oldukça yüksek rakamlarla karşılaşabiliriz. Örnek olarak 24 yaşındaki Carlos Rodriguez profesyonel bir League of Legends oyuncusu. Yıllık gelirinin 950.000$ olduğunu söyledi. Bu gelirleri turnuva ödülleri,sponsor gelirleri ve canlı yayın geliri oluşturmakta.

Türkiye’de Profesyonel Oyunculuk

Son yıllarda ülkemizde gelişen oyun sektöründen profesyonel oyunculuk da nasibini almıştır. E-spor kavramı oyuncuların zihninde oldukça iyi bir yer tutmuş bulunmakta. Örnek olarak Ülker Sports Arena’da 2015 yılında League of Legends Türkiye büyük finali düzenlenmiş ve birçok profesyonel takım bu turnuvaya katılırken büyük oranda da izleyici çekmeyi başarmıştır.

Özet olarak E-spor hayatımızda büyük bir yer almaya şimdiden başlamış oldu.

XBOX ONE geri uyumluluk sistemi