Prince of Persia Serisinden Kötü Haber

Prince of Persia The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown oyunu için yeni içerikler bekleyenlere kötü haber; Ubisoft, bu oyunun arkasındaki ekibi dağıtma kararı aldı.

Bu yılın başında oyunseverlerle buluşan yeni Prince of Persia oyunu The Lost Crown, oyunseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Son derece olumlu yorumlar alan oyun, seriye yeni bir yorum getiriyor olmasına rağmen aslında serinin hayranlarını da memnun etmeyi başardı. Bu yönüyle oldukça zorlu bir görevin altından başarıyla kalkan The Lost Crown’ın Ubisoft’u memnun ettiği düşünülüyordu. Hatta stüdyonun bu seriyle bağlantılı yeni içerikler, yeni oyunlar hazırlayacağı umuluyordu. Ancak hiç de öyle olmadı. Aksine, Ubisoft bu oyunu geliştiren ekibi dağıtma kararı aldı.

Prince of Persia: The Lost Crown’ı geliştiren ekip dağıtıldı. Bu ekipte yer alan isimler, artık Ubisoft içinde başka projelere görevlendirilecek. Bu da The Lost Crown için ek paket ya da yeni içerik gelmeyeceği anlamına geliyor. Dahası, bu kararla birlikte bir devam oyunu geliştirilme ihtimali de büyük ölçüde ortadan kalkmış oldu.

Prince of Persia The Lost Crown 2

Insider Gaming tarafından paylaşılan bilgilere göre The Lost Crown, çıktıktan sonraki ilk bir haftada 300 bin kopya satarak yaklaşık 15 milyon dolar gelir elde etti. Bu büyüklükte bir oyun için bu sayı aslında hiç de fena değil. Ama belli ki stüdyonun beklentileri daha yüksekmiş. Çünkü oyunu geliştiren ekibin bir devam oyunu geliştirmek ya da en azından bir DLC çıkarmak için Ubisoft yönetiminin kapısını çaldığı ama ret cevabı aldığı söyleniyor.

Stüdyonun devam oyunu fikrine sıcak bakmamasının başlıca sebebi, ilk oyunun satışlarını kötü etkileyeceğini düşünmesi. The Lost Crown’ın birkaç yıl daha gelir getireceğini düşünen Ubisoft, yeni bir oyun çıkarmanın bu geliri ortadan kaldıracağına, bu yüzden de finansal kayda değer bir fark yaratmayacağına inanıyor. Neticede yakın zamanda yeni bir Prince of Persia oyunu göremeyeceğiz gibi duruyor.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor