Porsche, dünya çapında 25.000 çalışanına 9.700 avro ikramiye verecek!

Porsche

Geçtiğimiz yıl Porsche için özellikle finansal açıdan oldukça başarılı geçti. 2018’de net işletme kârını bir önceki yıla göre %4 attıran Alman otomobil üreticisi, yıl sonunda 4.3 milyar avro nakit parayı kasasına koymayı başardı. Tabii bunu yaparken çalışanlarını da unutmadı.

Alman otomotiv devi Porsche, 2018 yılında bir önceki yıla göre %4 artışla müşterilerine tam 256.255 araç teslim etti. Bir yılda gerçekleşen çeyrek milyon aracın teslimatı şirketin yıllık satış gelirini %10 artarak 25.8 milyar avroya ulaştırdı. Şirketin net işletme kârında ise %4’lük bir artış oldu. Yılın sonunda elinde 4.3 milyar avro para kalan Porsche, kendi finansal rekorunu ilan etti.

Tabii bu finansal rekor her zaman olduğu gibi sadece şirketin üst düzey yöneticilerine mâl edilmedi. Porsche CEO’su Oliver Blume, bir yılda yapılan bu rekor üretim ve teslimatın şirketteki tüm çalışanların emeğinin ve çabasının bir sonucu olduğunu düşündü. Bu nedenle şirketin yıllık net kârının bir bölümünü çalışanlara ödül olarak dağıtmak için ayırdı. 2015’te şirketin başına geçen Blume, daha önceki yıllarda da çalışanlarına ödül vermişti. Yani bu, Alman üretici için olağan bir durum. Ancak olağan olmayan şey dağıtılacak paranın miktarı. Tam tamamına 224.5 milyon avro!

Porsche her bir çalışanına 9.700 avro para verecek!

Dünya çapındaki 25.000 çalışanına 224.500 milyon avro para yani ikramiye verecek. Bu her bir çalışan için 9.700 avro demek. Tek seferde nakit olarak verilecek bu para çalışanların Nisan ayı maaşlarına yansıtılacak. Ama 9.000 avro olarak. İkramiyenin geri kalan 700 avroluk kısmı ise çalışanların emeklilik fonlarına yatırılacak.

Porsche Taycan için rekor ön sipariş!

Porsche