Pokemon Sword incelemesi

Pokemon Sword incelemesi

#İŞBİRLİĞİ

Pokemon tutkunlarının merakla beklediği 8. Nesil Pokemon oyunu Pokemon Sword incelemesi ile karşınızdayız. Bakalım Pokemon Sword bizlere neler sunuyor?

Game Freak’in 1996 yılında Game Boy ile başlatmış olduğu Pokemon macerası günümüze kadar devam etmeyi başardı. Geçtiğimiz yıllarda Ultra Sun&Moon oyunları ile Nintendo 3DS dönemini sonlandıran Game Freak, Nintendo Switch’e yönelmişti. Pokemon ile ilk defa tanışacaklar için Pokemon Let’s Go Pikachu&Eevee oyunlarını tanıtan firma, nihayet beklenen devam oyunu Pokemon Sword&Shield ile karşımıza çıktı.

Pokemon Sword incelemesi

Pokemon Sword&Shield’de diğer oyunlarda olduğu gibi bu sefer de bize Hop adında bir arkadaşımız eşlik ediyor. Hop’un abisi ve bizim idolümüz konumunda olan Pokemon Ligi Şampiyonu Leon ise bize yeni yolculuğumuzda ara ara eşlik ediyor.

Başlangıç Pokemon’larımız yine ateş, su ve çimen olarak kategorize edilmiş durumda. Grookey, Scorbunny ve Sobble isimli başlangıç Pokemon’larımızı seçtikten sonra maceramıza koyulmaya başlıyoruz.

Luigi’s Mansion 3 incelemesi

Galar bölgesinde geçen yolculuğumuz 3D grafikleri ile Pokemon tarihinde bir ilke imza atıyor. Ben gibi yıllardır Pokemon oynuyorsanız, bu 3D grafikler ilk etapta size bir garip gelebilir. Ancak oyunu 10-15 dakika oynadıktan sonra grafiklere alışıyor ve çok hoşunuza gitmeye başlıyor diyebilirim.

Pokemon Sword incelemesi

Nintendo Switch’in donanım gücü sayesinde çimenlerde artık Pokemon’ları görebiliyoruz. Gördüğümüz Pokemon’ların dışında bazen de görünmeyen Pokemon’ların çimende saklandığını belirtelim.

Oyunda 401 adet Pokemon yer alıyor. Bunlardan 81’i yeni Pokemon iken diğerleri geçmiş nesillerden tanıyacağınız Pokemon’lar. Game Freak’in tüm nesildeki Pokemon’lara yer vermemesi oldukça üzücü olmuş diyebilirim. Nintendo 3DS’te yer alan Poke Bank olayının da henüz Switch’te yer almamasından dolayı eski nesildeki Pokemon’larınızı da aktaramadığınızın altını çizelim. Yani bu oyun ile seriye sil baştan çekeceksiniz.

Oyuna eklenen en dikkat çekici özellik ise Dynamax oluyor. Mega Evolution benzeri bir sistem olan Dynamax sayesinde bazı Pokemon’larınız bir deve dönüşüyor. Bu sayede Skill’leriniz daha fazla hasar veriyor. Karakterinizin koldundaki bileklik ile aktif edilen bu özelliğin, özellikle son Gym’lere geldiğinizde büyük faydasını görüyorsunuz.

Pokemon Sword incelemesi

Gelelim işin Online kısmına. Switch ile online olayında daha fazla yönelen Nintendo, Game Freak’e de ilham kaynağı olmuş gibi görünüyor. 3DS döneminden aşina olduğunuz online maçlara şimdi 4’lü kapışmalar da ekleniyor. Karşınızda Dynamax formunda bir Pokemon çıkarsa Raid Battle sayesinde 4 arkadaşla bu Pokemon’u alt edebiliyorsunuz.

pokemon sword and shield galar closeup

Oyuna eklenen bir diğer yeni özellik ise ıslık çalma oluyor. Hava uçan bir Pokemon’un dikkatini çekip yakalamak için ıslık çalabiliyorsunuz.

6255368cv27d

Yenilenen grafikleri ve 3D yapısı ile yeni Pokemon oyunu için olmuş diyebilirim. Oyunun eksik yanı geçtiğimiz nesilden Pokemon aktaramamak ve kısıtlı Pokedex’i diyebilirim. Onun dışında konusu, grafikleri ve müzikleri ile Pokemon Sword&Shield oldukça keyifli dakikalar vadediyor. Eğer hele bir de Nintendo Switch Lite sahipseniz dilediğiniz her yerde Pokemon Sword&Shield’i oynamak daha ergonomik oluyor diyebilirim.