Pokemon, Nintendo Switch’e geliyor!

pokemon 1

Nintendo, geçtiğimiz gün gerçekleşen E3 sunumunda yeni konsolu Switch için RPG temalı bir Pokemon oyununun geleceğini açıkladı. İşte detaylar.

Los Angeles’ta gerçekleşen E3 2017 interaktif oyun ve eğlence fuarı, oyun severler açısından son derece bereketli geçiyor. Bu sene birçok yapımcı E3 2017’de önceden açıklanmayan oyunlarını tanıtarak hoş sürprizlere imza attılar. Bu konuda özellikle Sony, rakiplerine önemli bir fark attı diyebiliriz.

Takipçilerine E3 2017’yi bekleyin mesajı veren Nintento’da geçtiğimiz gün önemli duyurulara imza attı. Bu duyurulardan birisi de, Switch için geliştirilen yeni Pokemon oyunuydu. Zaten Switch için RPG tabanlı yeni bir Pokemon oyununun gelebileceği son birkaç haftadır oyun gündemini meşgul eden bir konuydu. Yine de Nintendo’nun RPG temalı bu tarz oyunlarını genel itibari ile el konsolları için geliştirdiği göz önüne alındığında, böyle bir oyunun Switch için yayınlanması biraz zayıf gözüküyordu.

Fakat Nintendo’nun E3 2017 konferansında, Switch için RPG tabanlı yeni bir Pokemon oyunun geliştirildiği açıkladı. Japon kökenli firma oyun hakkında hemen hemen hiçbir bilgi vermezken, sadece yapım aşamasının 1 yıldan uzun sürebileceği belirtildi.

İşin güzel tarafı ise Switch için yayınlanacak olan RPG tabanlı Pokemon oyununun, bu konuda önemli tecrübeleri olan GameFreak tarafından geliştiriliyor olması. Muhtemelen Gamefreak, 3DS’te gösterdiği başarıyı Switch’e de taşıyacaktır. El konsolları için yolun sonuna gelinen şu günlerde, Pokemon’un da belki adres değiştirme zamanı gelmiştir.