Pokemon Home tanıtıldı! İşte yeni Pokemon servisi!

pokemon home

Nintendo Pokemon dünyasını genişletmeye devam ediyor. İşte yeni Pokemon servisi Pokemon Home hakkındaki tüm detaylar!

Nintendo’nun en köklü markalarından birisi de hiç şüphesi Pokemon. Japon konsol devinin ilk olarak taşınabilir el konsolu Gameboy için piyasaya sürdüğü Pokemon beklenmedik bir patlama yapmıştı. Sonrasında anime olarak da karşımıza çıkan Pokemon, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geniş bir kitleye erişmeyi başarmıştı.

Değişen dünya ile birlikte konsollardan, mobil cihazlara geçiş yapan bu cep canavarları, hayran kitlesini de hızla arttıramaya devam ediyor.

Nintendo tüm pokemon oyunlarının birbiriyle ilişkili olabilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Bu çabaların en önemlisi ise yeni Pokemon servisi Pokemon Home diyebiliriz.

Yeni bir Pokemon servisi daha duyuruldu!

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Pokemon etkinliğinde tanıtılan Pokemon Home aslında basit bir bulut servisi. Herhangi bir Pokemon oyununda yakaladığınız pokemonları bu bulut servisinde saklayabiliyorsunuz. Peki bu sizin ne işinize yarayacak? Cevap son derece basit. X oyununda yakaladığınız pokemonları Y oyununda da kullanmanızı sağlayacak.

Diyelim ki Switch için yayınlanmış olan Pokemon oyununda nadir bir pokemon yakaladığınız. Home servisi sayesinde bu pokemonu telefonunuzda oynadığınız Pokemon Go üzerinde de kullanabileceksiniz.

Servisin ne zaman kullanıma gireceği henüz netlik kazanmış değil. Genel kanı ise Home servisinin 2020 itibariyle kullanıma sunulacağı yönünde.

Pokemon etkinliğinde neler tanıtıldı