Pokemon Detective Pikachu 2 duyuruldu!

pokemon 2

Nintendo sürpriz bir hamleyle Pokemon Detective Pikachu 2 duyurusunu gerçekleştirdi. İşte yeni Pokemon oyunu hakkındaki detaylar.

Tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de vizyona giren Pokemon Detective Pikachu, beklentilerin gerisinde bir gişe performansına imza atmıştı. Genel kanı ilk live-action pokemon filminin rahatlıkla 500 milyon dolar barajını aşacağı yönündeydi. Fakat beklenen olmadı. Dedektif Pikachu’nun hikayesini konu edinen yapım 400 milyon doları bile henüz görebilmiş değil.

Buna rağmen Nintendo bu filmi iyi bir PR çalışması olduğunu düşünerek yeni bir Detective Pikachu oyunu duyurdu.

Pokemon Detective Pikachu 2 geliyor!

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Pokemon 2019 Basın Konferansı’nda duyurusu yapılan Pokemon Detective Pikachu devam oyunu, Nintendo Switch için satışa sunulacak. Yapımcı ekip oyunun, Nintendo 3DS için satışa sunulan Detective Pikachu’nun kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Hatırlanacağı üzere Pokemon Detective Pikachu, 3DS’te hayli başarılı bir grafik yakalamıştı. Muhtemelen devam oyunu da Switch’te aynı başarıyı tekrarlayacaktır. Çünkü Pokemon oyunları taşınabilir Nintendo konsollarında bir şekilde iyi satmayı başarıyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Oyun için herhangi bir çıkış tarihi ya da çıkış aralığı paylaşılmadı. Muhtemelen Nintendo bu detayları önümüzdeki E3’te duyuracaktır.

Pokemon etkinliğinde neler tanıtıldı?