POCO X4 GT Türkiye fiyatı belli oldu!

POCO F4

POCO denildiğinde akla gelen ilk şey bütçe dostu akıllı telefonlar olsa da, söz konusu modeller amiral gemisi olunca işler biraz değişebiliyor.

POCO X4 GT Türkiye fiyatı belli oldu! Akıllı telefon dünyasında artık hemen her marka her bütçeye uygun akıllı telefon üretimini yapabiliyor. Bu konuda yalnızca Apple’a ayrı bir parantez açabiliriz çünkü Amerikalı teknoloji devinin diğer markaların giriş seviyesi fiyatlandırmalarına yakın herhangi bir modeli bulunmuyor. Ancak bu da zaten Apple’ı Apple yapan şey değil mi? Ancak bu haberimizin konusu POCO ve Çinli şirketin ülkemizde satışa sunduğu iki yeni amiral gemisi.

POCO F4

Şirket geçtiğimiz günlerde POCO X4 GT ve POCO F4 modellerini resmen tanıtarak dünyanın birçok bölgesinde satışa sunmuştu. İşte Çinli şirket, her iki cihazını da bugün itibariyle Türkiye pazarına da getirmiş oldu.

POCO F4

POCO X4 GT Türkiye fiyatı belli oldu!

POCO’dan yapılan açıklamaya göre, X4 GT modelinin 8GB RAM + 256GB dahili depolama alanına sahip modelinin fiyatı 12.999-TL olarak belirlenirken, F4 modelinin aynı bellek donanıma sahip modeliyle 13.999-TL’den satışa sunuldu. İki model arasındaki en önemli farkın yonga setinde olduğunu ve bu modellerden birinde Snapdragon diğerinde ise Dimenstiy modelinin tercih edildiğini hatırlatalım.

POCO M5

Buna göre daha pahalı olan POCO F4 modeli karşımıza Snapdragon 870 yonga setiyle çıkacakken, kardeşi POCO X4 GT’de ise Dimensity 8100 yonga seti bulunacak. Bunun dışında kalan diğer özelliklerin ise birbirine epey yakın olduğunu bir kez daha belirtelim.

SSD fiyatları düşmeye başladı: Peki ama bu düşüş kalıcı mı?