POCO C40 fiyatı ile rakiplerine meydan okuyor

Poco C40

Ülkemizde üretilen ilk POCO modeli olma unvanını taşıyan C40, bugün itibariyle resmen satışa sunuldu.

POCO C40 fiyatı ile rakiplerine meydan okuyor. Akıllı telefon dünyasındaki yerli modellerin sayısı günden güne artıyor. Ülkemizde üretilen tamamen yerli ikinci TCL modeli olan TCL 30 SE’nin satışa sunulmasının üzerinden henüz bir gün bile geçmemişken, şimdi de POCO ilk %100 yerli üretim modelini yani POCO C40’ı satışa sundu.

Xiaomi’nin alt markalarından biri olan ve özellikle de ürettiği giriş segmenti akıllı telefon modelleriyle adından sıkça bahsettiren POCO, ülkemizdeki ilk telefon tercihini de yine giriş seviyesi bir akıllı telefondan yana kullanmış. POCO C40’a baktığımız zaman ilk dikkatimizi çeken şey 6.000mAh’lık devasa bataryası oluyor.

Poco C40

18W hızlı şarj desteği sayesinde normalden daha kısa bir süre içerisinde %100 seviyesine ulaşabilen bu batarya, giriş segmenti bir modelden en çok beklenen şeyi yani uzun kullanım süresi beklentisini kesinlikle karşılayacak gibi duruyor.

poco c40 2

POCO C40 fiyatı ile rakiplerine meydan okuyor

6,71 inç büyüklüğünde ve HD+ çözünürlüğünde LCD ekranla satışa sunulan telefon gücünü ise JLQ JR510 yonga setinden alıyor. Bu yonga seti her ne kadar giriş seviyesi bir akıllı telefon için yeterli gibi görünse de, yine de ülkemizdeki ilk yerli telefonda Snapdragon ya da MediaTek tarzı daha çok bilinen bir yonga seti markasının kullanılması daha iyi bir tercih olabilirdi.

POCO M4 Pro

Ön yüzeyinde 5MP’lik bir selfie kamerası bulunduran telefonun arka yüzeyinde yer alan kameraların çözünürlükleri ise 13MP + 2MP şeklinde tasarlanmış. Fiyat bilgisine geçmeden önce, telefonun 204 gram ağırlığında olduğunu ve sarı, siyah, yeşil renk seçenekleriyle karşımıza çıkacağını hatırlatalım.

Şimdi gelelim yeni POCO modelinin satış fiyatlarına. 3 GB RAM + 32GB dahili depolama alanına sahip versiyonu 4.199-TL’den satışa sunulan POCO C40’ın eğer 4GB RAM + 64GB dahili depolama alanına sahip modelini satın almak isterseniz ödemeniz gereken tutar bu defa 4.499-TL olacaktır.

Twitter Hindistan hükümetine dava açacak