Plüton’dan yeni fotoğraflar geldi!

pluto fotograf 1

2006 yılında fırlatılan ve görevini başarıyla yerine getiren New Horizons uzay aracı, Plüton gezegenine ait yeni fotoğraf yollamaya devam ediyor. Yayınlanan yeni fotoğraflar ile güneş sistemimizin en son gezegenini tanıma fırsatı bulabiliriz.

pluto-fotograf-1

Bundan sadece 2 ay önce, Plüton gezegenine ait herhangi bir fotoğrafa sahip değildik. Tüm insanoğlu olarak sadece Plüton’un varlığından haberdardık ancak neye benzediğini bilmiyorduk. 2006 yılında fırlatılan ve 9 yıllık zorlu bir yolculuktan sonra Plüton’a ulaşan New Horizons, gezegenin yüzlerce fotoğrafını çekti. NASA, bu fotoğrafların bir kısmını yayınlamıştı. Şimdi ise Plüton’a ait onlarca yeni fotoğraf yayınlandı.

Temmuz ayında görev yerine ulaşan ve Plüton’un yanından saniyede 14 km hızla çeken New Horizons, yüzlerce fotoğraf çekti ancak bu fotoğrafların gönderilme süreci hala devam ediyor. Aradaki milyonlarca kilometre sebebiyle veri transferi ancak saniyede 1 KB ile 4 KB arasında gerçekleştirilebiliyor. Dolayısıyla 2 ay önce çekilen fotoğraflar halen daha gönderilme aşamasında.

New Horizons ekibi son olarak geçtiğimiz hafta bazı fotoğraflar yayınladı. Fotoğraflar henüz yüksek çözünürlüklü değil ancak ilerleyen haftalarda renklendirilmiş ve yüksek çözünürlüklü halleri yayınlanacaktır. NASA tarafından yayınlanan en güncel Plüton fotoğrafları için buradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

NASA 4K uzay yayınına başlıyor