Plüton gezegeninden ilk video!

pluton gezegeni ilk video

İnsanlık tarihi boyunca yapılan en hızlı araç ile gidilen en uzak nokta olan Plüton’dan gelen bilgileri sizlere daha önce aktarmıştık. Şimdi ise NASA tarafından Plüton gezegenine ait ilk video YouTube üzerinden paylaşıldı. Plüton’un nasıl göründüğünü merak ediyorsanız haberimize bekliyoruz.

pluton-gezegeni-ilk-video

New Horizons isimli uzay aracı bundan tam 9 yıl önce Plüton’a olan yolculuğuna başladı. 9 yıllık zorlu uzay koşullarındaki yolculuğundan sonra Plüton gezegenine ulaşan New Horizons, dünyaya milyonlarca kilometre uzaktan fotoğraflar yolladı. Bu fotoğrafları NASA zaten yayınlamıştı ancak şimdi NASA, Plüton gezegeninin yanından hızla geçip giden New Horizons’tan gelen görüntüleri işleyerek YouTube üzerinden yayınladı.

New Horizons’ın üzerinde yer alan yüksek çözünürlüklü kamerayla çekilmiş görüntüleri bir araya getiren NASA, Plüton gezegenine ait ilk videoyu yayınlamış oldu. Tabii uzay aracından gelecek olan fotoğrafların hepsi bu kadar değil. Önümüzdeki birkaç ay daha New Horizons fotoğraf yollamaya devam edecek.

Aşağıdaki videoda güneş sistemimizin son gezegeni olan Plüton’un şimdiye kadar çekilmiş en net görüntülerini bulabilirsiniz. New Horizons’a gelince. Uzay aracı Plüton’un yanından geçti hızla uzaklaşmaya devam ediyor.

Akıllı basketbol topu: Wilson X