PlayStation 5 ve Xbox Series X alacaklara kötü haber

PS5 Türkiye fiyatı

PlayStation 5 ve Xbox Series X almak isteyenlere kötü bir haber geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Pandemi sürecinde alınan ekonomik tedbirler çerçevesinde pek çok üründen yüzde 50’ye varan ek gümrük vergisi alınması kararlaştırılmıştı. Ek vergiye tabi tutulacak olan ürünler arasında oyun konsolları da yer alıyordu.

Bu karar kapsamında oyun konsollarından alınan ek vergiler yüzde 50 oranında arttırılmış ve ülkemizdeki konsol fiyatları da hatırı sayılır bir ölçüde artmıştı.

Bu verginin geçici olduğu ve Ekim ayı itibariyle oranın yüzde 20’ye düşeceği belirtilmişti. Aslında yeni nesil konsolların Kasım ayında çıkacak olması PS5 ve Xbox Series X almayı düşünenler için iyi haberdi. Çünkü bu sayede yüzde 50 gümrük vergisi yerine yüzde 20’lik gümrük vergisi fiyatlarıyla yeni nesil konsolları alabileceklerdi. Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı.

playstation 5

PlayStation 5 ve Xbox Series X fiyatları artabilir

Muhtemelen PS5 ve Xbox Series X fiyatları da buna göre belirlenmişti. Hatta Xbox Series X fiyatı 7499 TL olarak açıklanmıştı. Fakat beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Ekim ayında düşmesi beklenen ek gümrük vergisi oranı 1 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı. Bu yüzden yeni nesil konsollar da zamlı fiyatlarla satışa sunulacak. Muhtemelen Microsoft’un yayınladıktan sonra Türkiye fiyatını kaldırmasının sebebi de bu olabilir.

Bu ertelemenin ardından Xbox Series X muhtemelen 8.000 TL’yi de aşan bir etiketle gelecektir. Aynı şekilde PS5’in de uçuk bir etikete sahip olmasını bekliyoruz.

iPad Pro Mini Led ile gelebilir