PlayStation 5 satışa sunulmadan ünlü rapçinin elinde!

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Sony’nin Kasım ayında satışa sunacağı PlayStation 5 konsolu, ünlü rap sanatçısı Travis Scott’ın elinde. Peki, Travis Scott’ın elinde işi ne?

Sony, geçtiğimiz günlerde yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için ön siparişi başlatmıştı. Kasım ayının 3. haftasında resmi olarak satışa sunulacak olan konsolun, daha satılmadan aylar öncesinde ünlü rap sanatçısı Travis Scott’ın elinde olduğu ortaya çıktı. Instagram’da 33.3 milyon takipçisi olan Travis Scott yaptığı paylaşım ile PS5’in elinde olduğunu resmen açıkladı.

PUBG 8.3 PS4 ve Xbox One için çıktı!

Bu paylaşımdan sonra Sony ile Travis Scott arasında nasıl bir anlaşmanın yapıldığı merak edilmeye başlandı. Koronavirüs pandemisi döneminde Fortnite üzerinden konser veren ve milyonları oyuna toplamayı başaran Travis Scott’ın, PS5’te nasıl bir rol üstleneceği ise merak ediliyor.

Yeni ürünler satışa sunulmadan çalışanlara veriliyor. Ancak firma ile alakası olmayan Travis Scott’ın PS5’in kontrolcüsü DualSense ile verdiği bu poz, Sony ile anlaşmasının olabileceğini gözler önüne seriyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

I will be playing until the sun up

flame (@travisscott)’in paylaştığı bir gönderi ()

Türkiye pazarında 8.000 TL civarında satılacak olan PS5, oyun konusunda da 800 TL bandını aşacak. Aralık başında ülkemiz pazarında da satışa sunulmasını beklediğimiz PS5, özellikleri ile high-end bir PC deneyimi sunacak. Tabii bu deneyim kaç yıl bu şekilde sunulacak bilinmez. Muhtemelen 4 yıl sonra PS5 Pro’yu karşımızda göreceğiz.

PS5 teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • GPU:  Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10,28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2,23 GHz hızında çalışan ekran kartı
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Geriye uyumluluk: Var