PlayStation 5 satış konusunda Xbox’a tur bindirmiş! Geçmiş olsun Xbox yine kaybettin!

PlayStation 5 satış

PlayStation 5 satış konusunda rakibi Xbox Series X’e tur bindirdi. Yeni nesilde kazanan yine PlayStation cephesi olacak gibi görünüyor.

Yeni nesil oyun konsolları geçtiğimiz haftalarda ön siparişe sunulmuştu. Amerika ve Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’de de 9.299 TL gibi saçma bir fiyatta ön siparişe sunulan Xbox Series X’in rakibi karşısında bu yıl ne yapacağı merak ediliyordu. Bugün yapılan araştırmalara göre; Xbox’ın ağzı ile kuş tutsa yaranamayacak durumda olduğu ve PlayStation 5 satış konusunda rakibine tur bindirdiği ortaya çıktı.

PlayStation 5 ve Xbox Series X özellik karşılaştırması!

Yapılan anket üzerinden araştırma ile oyuncuların yüzde 80’inin bakın yüzde seksen! yeni nesilde PlayStation 5 ön siparişi verdiği ortaya çıktı. Bu rakam oldukça fazla. Yüzde 60’a yüzde 40 gibi bir durumun olmasını beklerken, PlayStation’ın hiç bir şey göstermeden oyuncuların yüzde 80’ini etkilemesi oldukça ilginç.

PlayStation 5 satış

Yeni nesilde Xbox çok farklı bir kafayla haraket ediyor. PC deneyimi sunmak isteyen Xbox, Orijinal Xbox, Xbox 360 ve Xbox One oyunlarını çatır çatır oynatıyor. Hem de güncelleme olmadan bu eski oyunları 30 FPS’te 60 FPS’e çıkararak oynatabiliyor.

Sony cephesi de yazılım konusundaki beceriksizliğini devam ettiriyor ve PS4 oyunlarını olduğu gibi onatabileceğini açıklamıştı.

Yeni nesilde Xbox’ın elinde Game Pass gibi bulunmaz bir nimet var. Ayda 44 TL’ye 150’den fazla AAA yapımı Game Pass ile oynayabiliyorsunuz. Bu yüzden eğer Türkiye’de yaşıyorsanız 1000 TL olacak oyun fiyatlarını göz önünde bulundurun ve konsol tercihinizi ona göre yapın.